Destinatii de schi din Europa

Destinatii de schi din Europa

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9704

Voteaza & Distribuie

Descriere

Destinatiile de schi din Europa sunt la mare cautare in perioada iernii. Iubitorii muntelui cauta cele mai bune, mai frumoase si mai dotate partii si hotelurile care le ofera cele mai bune conditii. Daca si vremea tine cu ei, vacanta este perfecta.

Destinatii de schi din Europa

Destinatii de schi din Europa

Europenii, dar si turistii de pe celelalte continente trebuie sa fie recunoscatori Alpilor, care le ofera cele mai bune conditii pentru un schi la inaltime. Asadar, stabiliti-va prioritatile de vacanta, bugetul si nivelul cunostintelor pe partie si alegeti una sau mai multe dintre aceste destinatii de schi din Europa, pentru ca toate merita atentia si raspund cerintelor din toate punctele de vedere.

Cortina d'Ampezzo, Italia

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo este destinatia de schi de top a Italiei. Este o statiune care ii satisface pana si pe cei mai pretentiosi, situata in regiunea muntoasa Dolomiti, inconjurata de sate incarcate de istorie si de peisaje magnifice.

Statiunea dispune de mai multe partii care raspund cerintelor si abilitatilor tuturor schiorilor si ofera celor care nu stiu sau nu doresc sa schieze posibilitatea de a se relaxa sau distra cu o multitudine de alte activitati care nu implica zapada. Cortina este, pe buna dreptate, cea mai populara statiune montana din Italia si reprezinta un loc de evadare ideal.

Fiind statiunea de electie, nu lipsesc nici turistii care dispun de resurse financiare solide, astfel ca vin la Cortina si isi expun masinile de lux, intocmai ca la Saint Tropez.Chamonix, destinatie de schi din Europa{title}

Chamonix, Franta

Chamonix

Chamonix, statiune cu traditie a Frantei

Chamonix se ridica la asteptarile tuturor cand vine vorba de conditiile excelente oferite de o destinatie de schi din Europa. Pe langa faptul ca este probabil cea mai buna si mai cautata statiune de schi de pe batranul continent, Chamonix gazduieste si numeroase competitii sportive, de la concursurile de schi alpin pana la jocurile olimpice de iarna.

Statiunea este destinata cu precadere celor care doresc sa profite din plin de partiile perfect intretinute, spre deosebire de Cortina (Italia), cautata mai cu seama de turistii dornici de relaxare, aer curat si evadare din oras.

Chamonix este cautata de pasionatii infocati de schi care doresc partii lungi, un strat de zapada perfect, pante abrupte, pereti muntosi numai buni de escaladat, in general un relief extrem pentru pasiuni extreme.

Cazarile la Chamonix satisfac buzunarele oricui. In statiune gasiti atat camere sau apartamente ieftine, pentru cei cu bugete reduse, cat si hoteluri scumpe, de lux. Si pentru ca nu trebuie sa uitati ca sunteti in Franta, in plimbarile dumneavoastra nu ezitati sa va opriti sa mancati clatite sau castane coapte.

Printre cele mai populare partii din Chamonix amintim Le Brevent, La Flegere, Grands Montets, Aiguille Verte, Aiguille du Dru, Les Houches, Le Tour, Vallee Blanche si Aiguille du Midi.Jungfrau, destinatia de schi favorita a englezilor{title}

Jungfrau, Elvetia

Jungfrau

Jungfrau, statiune in Alpii elvetieni

Farmecul Alpilor cheama turistii de pretutindeni in regiunea Jungfrau, care cuprinde trei statiuni de schi importante: Grindelwald, Wengen si Murren. Relieful este potrivit schiorilor intermediari si avansati, mai putin celor incepatori. Statiunea are un aer clasic, conservator, cu arhitecturi traditionale si cladiri solide.

Statiunea gazduieste competitii sportive importante precum campionatele mondiale de schi. Sportivii profesionisti strabat partia de la un capat la altul in aproximativ 2 minute, in vreme ce schiorii de ocazie se pot relaxa facand o plimbare indelungata pe partia insorita a statiunii.

Jungfrau a fost de mai bine de un secol destinatia de schi favorita a turistilor britanici si, chiar daca timpul a trecut peste ea, nu i-a luat din luciul si farmecul care o fac atat de speciala si de cautata. In Wengen si Murren, accesul cu masinile este interzis, ceea ce face ca turistii sa iubeasca si mai tare aceste statiuni.Kitzbuhel, una dintre destinatiile de schi din Austria{title}

Kitzbuhel, Austria

Kitzbuhel

Kitzbuhel, destinatie de schi de top in Austria

Kitzbuhel este o statiune adorata de turisti pentru farmecul, linistea si frumusetea muntilor tirolieni, dar si pentru faptul ca este extrem de accesibila celor care vin din marile orase austriece. Ca destinatie de schi este intrecuta de alte statiuni din Alpi cu peisaje mai pitoresti si zapada de calitate mai buna, insa niciuna nu este atat de animata precum Kitzbuhel.

Este printre primele destinatii de schi din Europa si inca sta bine pozitionata in top, atragand vizitatori din toata lumea. Atmosfera este mixta la Kitzbuhel. Pe de-o parte sunt turistii europeni care iubesc traditiile si de cealalta parte sunt tinerii schiori petrecareti si snowboarderii care adora viata de noapte.

Statiunea este pozitionata intr-o vale inconjurata de trei zone majore de schi: Jochberg Passturn, Kitzbuheler Horn si Hahnekamm. Dispune de o scoala de schi recunoscuta la nivel international si de un relief potrivit pentru schiorii intermediari, dornici de partii lungi.