Secretele amenajării curților și grădinilor în sezonul de toamnă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari gradini, amenajari spatii verzi
Ultima actualizareMiercuri 20 septembrie 2023
Vizualizari234

Voteaza & Distribuie

Descriere

Venirea toamnei nu înseamnă că momentele de relaxare petrecute în curte și activitățile de grădinărit iau sfârșit. Acestea continuă și în cel de-al treilea anotimp al anului, atunci când natura intră în hibernare, iar spațiul tău verde necesită o pregătire corespunzătoare.

Redecorează-ți grădina cu plantele preferate


Cu fiecare nou an îți poți dori o reamenajare a grădinii, prin înfrumusețarea ei cu plante care să îți încânte privirea. O modalitate simplă prin care poți să o redecorezi constă în consultarea unor specialiști în peisagistică grădină. Ei vor veni cu cele mai bune soluții pentru a utiliza inteligent spațiul exterior și a-l transforma într-o adevărată oază de relaxare.

În cazul în care există anumite flori pe care ți le dorești în noul sezon, toamna este momentul propice pentru a le planta. Solul încă cald creează plantelor condiții favorabile pentru a forma rădăcini.

Printre florile perfecte pentru plantare pe durata toamnei se numără trandafirii, momentul ideal fiind între sfârșitul lunii octombrie și începutul de noiembrie. Tot acum poți planta copacii, arbuștii și gardurile vii, astfel încât să îți amenajezi grădina perfectă.

Îngrijește-te de pe acum de frumusețea grădinii tale din anul următor


Te-ai bucurat toată vara de florile pe care le iubești atât de mult? Ei bine, le poți avea în grădină și în primăvara următoare, dacă începi colectarea semințelor și a bulbilor. Aceasta se face toamna, pentru a le proteja de frig, astfel încât să poată fi plantate din nou din luna martie.

După ce ai scos bulbii din pământ, ei se curăță de resturile vegetale, se usucă și se depozitează într-un loc răcoros și ferit de lumină. Este bine să îi verifici periodic, pentru a te asigura că bulbii nu putrezesc și nu se usucă excesiv.

Protejează plantele din ghivece care sunt sensibile la frig


Ai plante la ghivece pe care vrei să le protejezi de frig? Atunci trebuie să le găsești un loc călduros pentru depozitare în perioada sezonului rece. În cazul în care nu dispui de un astfel de spațiu, optează pentru protejarea ghivecelor cu saci de iută sau rogojini. În ceea ce privește plantele din interiorul lor, alege materiale de protecție disponibile în magazine, care sunt extrem de folositoare în astfel de situații.

Menține un confort sporit la exterior


Cu siguranță adori să servești masa în grădină. De aceea te sfătuim să nu lași vremea mai răcoroasă să îți răpească bucuria acestui obicei. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi confortul de care ai nevoie la exterior. Vei avea nevoie de copertine și pergole, care țin departe intemperiile și îți asigură confort în zilele mai reci.

Flori de care te poți bucura toamna în propria grădină


Continuă să aduci culoare în curtea și grădina ta cu ajutorul florilor pe care le poți planta în acest sezon. Alege crizanteme viu colorate, care înfloresc începând cu sfârșitul lunii august și își mențin frumusețea până în octombrie.

Alte flori inspirate în această perioadă sunt daliile, tuberozele, anemonele japoneze, floarea Elenei, salvia rusească sau margaretele. Acestea încântă prin forme și culori, fiind ideale pentru a-ți înfrumuseța grădina în zilele reci de toamnă.

Vrei să te bucuri de o grădină perfectă în fiecare sezon? Cel mai simplu mod prin care o poți face este cu sprijinul unor profesioniști în amenajări grădini și curți, care îți oferă tot suportul de care ai nevoie pentru organizarea armonioasă a unui spațiu verde de poveste.