Grădinăritul rezidenţial versus grădinăritul de specialitate

Grădinăritul rezidenţial versus grădinăritul de specialitate

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari spatii verzi, Gradina, Proiectare spatii verzi, spatii verzi
Ultima actualizareLuni 7 septembrie 2015
Vizualizari1088

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiecare grădinar are propria sa serie de principii de grădinărit care corespunde anumitor stiluri de amenajare exterioară, dar şi pentrtu grădini prestabilite. Dacă stilul unui grădinar se poate aplica pe o locaţie şi pe o zonă impusă, atunci captivant este avantajul care face ca fiecare porţiune din grădina amenajată să fie unică, să fie plină de entuziasm şi de linişte, tocmai din considerentul că cele mai frumoase amenajari gradini speciale s-au născut din pasiune.
Dacă nu se cere un stil special pentru o grădină de vară sau pentru o grădină ecologică, atunci dezavantajul de a nu şti unde se poate aplica o linie directoare de grădinărit şi de amenajat este cu mult mai mare şi se necesită apelul la servicii de horticultură şi de grădinărit.

Stiluri de grădinărit luate în considerare
Grădinăritul rezidenţial. Aceasta este cel mai comun aspect ce ţine de amenajarea unei grădini de vară, pentru că se cunoaşte sub denumirea de „grădinăritul de curte”. În cazul în care cineva este novice şi nu are experienţă în grădinăritul de legume, atunci cea mai bună soluţie este apelul către grădinăritul rezidenţial. Scopul principal al grădinii rezidenţiale este de a hrăni o familie, iar un flux constant de îngrijire pentru cultivarea legumelor şi a fructelor poate aduce beneficii mai multe, nu doar pentru o familie.
Grădina de vară poate adaugă o pată de culoare şi de profunzime peisajului, încât este destul de uşor să se opteze pentru o transformare a ceea ce odată a fost iarbă sau o punte de lemn. Chiar şi un balcon sau o veche terasă de vara se poate transforma într-o sculptură plăcută ochiului.
Grădinăritul de specialitate implică de obicei zonele non-rezidenţiale. Exemple comune de grădinărit includ parcuri de distracţii, grădini botanice, grădini zoologice, grădini de amenajare a teritoriului comercial şi multe altele. Ceea ce face peisajul mai atractiv pare a fi cea mai comună temă de bază a grădinii de specialitate. Multe eforturi de amenajare sunt bazate pe teme de grădinărit, astfel încât sunt responsabilitatea unei singure persoane, care de multe ori lucrează timp îndelungat pentru menţinerea atractivităţii grădinii. Aceste grădini sunt create pentru a sprijini proprietarii sau organizaţiile în scop estetic.
Grădinile specializate se concentrează mai mult pe tipul de floră, astfel încât o mulţime de arbori, arbuşti şi plante sunt adesea găsite în aceste domenii. Atunci când o grădină frumos amenajată se concentrează pe un singur aspect, atunci se va obţine mai mult decât o simplă oază de linişte. Spre deosebire de grădinile specializate, grădinile rezidenţiale nu au nevoie de mult spaţiu, iar un pervaz, o punte, un balcon sau un alt domeniu mai mic, cu lumină suficientă poate produce cu uşurinţă un efect de cultură şi de roade. Aceste zone mici sunt uşor de monitorizat şi de întreţinut şi pot transforma o activitate ocazională într-o pasiune.