Pomi pentru amenajarea spatiului verde

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari spatii verzi, Cluj Napoca, intretinere spatii verzi, Judetul Cluj
Ultima actualizareLuni 8 ianuarie 2018
Vizualizari1793

Voteaza & Distribuie

Descriere

Esti in cautare de cateva informatii despre mici copaci pe care ii poti alege pentru amenajarea gradinii sau curtii tale? Daca ti-ai cumparat recent o casa ce dispune si de mult spatiu verde sau de o portiune de verdeata care delimiteaza locuinta ta de locuintele din jur, daca iti doresti sa amenajezi acest spatiu verde pentru a-l folosi cu cap si pentru a-ti crea o oaza proaspata de verde, atunci ai nevoie de cateva sfaturi in acest sens, daca nu ai putea sa te folosesti de serviciile oferite de o firma proiectare spatii verzi. Mama natura a inzestrat pamantul cu o varietate de tipuri de arbusti, pomi si copaci de toate felurile, pomi fructiferi, arbusti de decor sau arbori mari care ne ofera senzatia de prospetime si de bine atunci cand ii privim.

Frumoasele culori si forme ale arbustilor care ne pot impodobi gradinile ne pot fermeca de indata ce ii vedem si ne pot conferi numaidecat o stare de bine dupa care tanjim atat de mult. Artistii peisagisti se folosesc de asemenea arbusti si plante decorative pentru a oferi interes vizual unor locuri ce au potential. Pomii si arbustii mici sunt de cele mai multe ori folositi in peisagistica. De vreme ce arborii ornamentali sunt plantati datorita coroanei lor colorate si a florilor pe care le au, pomii si arborii mereu verzi, de genul coniferelor, sunt preferati pentru ca raman verzi pe tot timpul anului, indiferent de anotimp.

Arborii umbrosi sunt preferati pentru ca ofera umbra mult dorita si servesc drept habitat natural pentru pasarile de tot felul. Acesti pomi si arbusti sunt preferati si utilizati in amenajare spatii verzi rezidentiale, comerciale sau publice, de cele mai multe ori. De vreme ce unii dintre acesti pomi pot creste foarte inalti si nu pot fi utilizati drept parte a proiectului de peisagistica pentru spatiile mici, exista mai multe variante de asemenea arbori care nu trec de o anumita inaltime care sunt total potriviti pentru decorarea unor spatii inguste. Daca te gandesti ca ai dori sa cresti asemenea pomi si arbusti pentru proiectarea gradinii tale verzi, atunci exista o serie de denumiri care te-ar putea ajuta.

Cu toate ca oamenii care traiesc in locuinte imense cu gradini sau curti mari se pot gandi la cresterea de arbori care pot creste foarte inalti, acesti copaci foarte mari par sa nu functioneze la fel de bine si in cazul unor spatii verzi mai inguste. Daca esti presat ca spatiu in exteriorul locuintei tale, ar fi mai bine sa afli mai multe despre micii arbusti care pot fi folositi pentru alinierea unei alei principale sau pentru infrumusetarea curtii din fata, gradinii sau a terasei.