Salvati soldatul Ryan

Salvati soldatul Ryan

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFilme Actiune, Filme Drama, Filme Istoric, Matt Damon, Robert Rodat, Steven Spielberg, Tom Hanks, Tom Sizemore
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1363

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Saving Private Ryan
An: 1998
Durata: 169 minute
Regia: Steven Spielberg
Scris de: Robert Rodat
Actori: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore
Gen: Actiune, Drama, Istoric

Saving Private Ryan debuteaza cu debarcarea din Normandia din 6 iunie 1944. Inceputul este extrem de intens si de dramatic, cele 27 de minute infatisand batalionul aflat sub comanda Capitanului John Miller (Tom Hanks) in timpul luptei de pe plaja situata pe coasta Normandiei, Franta, in locul cu nume de cod Omaha Beach.

Filmul continua sub forma unui jurnal de misiune de salvare, cand Capitanul Miller impreuna cu sapte camarazi ai sai sunt trimisi la comanda Generalului George Marshall in cautarea soldatului James Francis Ryan (Matt Damon), ultimul supravietuitor dintre cei patru frati trimisi in razboi. Generalul Marshall afla de existenta singurului frate supravietuitor, disparut undeva in Normandia, si ordona ca soldatul parasutist sa fie gasit in virtutea Directivei Departamentului de Aparare 1315 si adus inapoi acasa la mama lui.

Capitanul Miller aduna sapte oameni cu care pleaca in misiune, neavand de fapt nicio informatie  privind locul in care s-ar putea afla Soldatul Ryan. Pelicula este realizata intr-o maniera extrem de realista, cu detalii grafice explicite, regizorul Steven Spielberg optand prin imagistica aleasa sa nu menajeze pe nimeni. Nici pe personaje, nici pe cei care vizioneaza filmul.