Forrest Gump

Forrest Gump

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriEric Roth, Filme Comedie, Filme Drama, Filme Romantic, Gary Sinise, Robert Zemeckis, Robin Wright, Tom Hanks, Winston Groom
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari848

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Forrest Gump
An: 1994
Durata: 142 minute
Regia: Robert Zemeckis
Scris de: Winston Groom, Eric Roth
Actori: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise
Gen: Comedie, Drama, Romantic

Avand la baza romanul cu acelasi nume din 1986 al lui Winston Groom, pelicula regizata de Robert Zemeckis aduce in lumina viata lui Forrest Gump (Tom Hanks), un barbat cu un nivel redus de inteligenta dar placut de toata lumea. Printr-o combinatie fericita a sortii, Forrest ajunge sa calatoreasca in toata lumea, sa cunoasca personaje importante si sa asiste la momente istorice ale secolului al XX-lea.

In ciuda tuturor acestor oportunitati extraordinare pe care le are, nu reuseste sa-i atraga atentia lui Jenny, iubita lui dintotdeauna. Jenny a fost prima, singura si cea mai buna prietena a lui inca din copilarie. Forrest se inroleaza in armata, lupta in Vietnam, leaga prietenii extraordinare cu Dan si Bubba, castiga medalii, il intalneste pe Elvis Prelsey, pe presedintele Americii, insa niciuna dintre aceste realizari insemnate nu se compara, in sufletul lui, cu posibilitatea de a fi impreuna cu Jenny.