Sa lichidezi o firma nu este greu, daca te bazezi pe serviciile juridice prestate de personal experimentat

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriLichidari Firme
Ultima actualizareVineri 8 ianuarie 2021
Vizualizari517

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca la un moment dat v-a batut gandul sa va deschideti o firma si ati si facut acest lucru, dar nu a existat activitate si aceasta a ramas inactiva, ar fi bine sa va ganditi la lichidare. Inchiderea unei firme va scuteste ulterior, pe termen lung, de probleme legate de posibilitatea de a va mai deschide o alta firma sau de a va asocia cu unii sau altii. Procedura prin care puteti face acest lucru este una care impune si nevoia de a colabora cu personal experimentat. Mihaela Monea, practician in insolventa, reprezentanta a firmei Cabinet Lichidator, va poate fi de mare ajutor aici.

Ce trebuie sa stiu

Cand o firma inregistrata nu are activitate, nu sunt depuse bilanturi, declaratii si asa mai departe, Registrul Comertului le dizolva, dar nu le radiaza. Pasii ce trebuie urmati pentru a rezolva legal si corect inchiderea unei societati se refera la:

Dizolvare - trebuie inscrisa in Registrul Comertului si publicata in Monitorul Oficial.

Lichidarea - aceasta este faza in care activul firmei ce ramane dupa ce sunt achitate creditele, datoriile, se repartizeaza si catre alti asociati, dupa caz. De altfel aceasta este etapa mai complexa ce tine de inchiderea voluntara. Presupune atat inchiderea situatiei financiar contabile, cat si intocmirea bilantului de lichidare. Aceasta etapa dureaza pana la 3 luni si implica si acordul asociatiilor privind modul in care se vor imparti bunurile. In final, nu trebuie sa mai existe datorii catre ANAF sau alti creditori.

Radierea - in aceasta etapa firma isi inceteaza existenta si este stearsa din Registrul Comertului. Este necesar un dosar cu documente, asa cum birocratic se impune aceasta procedura. Radierea este demarata dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a tuturor modificarilor parte din actul constitutiv. In functie de fiecare caz in parte, de situatii precum raportul auditorilor, de verificarile efectuate la situatiile financiare, datoriile existente etc. procedurile pot dura mai mult. Concret, radierea este efectuata dupa 15 zile de la data publicarii situatiei financiare la Registrul Comertului.

Servicii marca Cabinet Lichidator

La Cabinet Lichidator cei interesati vor regasi servicii de lichidari pentru asociatii, fundatii sau firme. Lichidarile voluntare sau judiciare pot fi initiate si continuate pana la finalitate de Mihaela Monea, reprezentant, practician in insolventa. O situatie aparte o reprezinta cei care au un ONG, organizatie non profit si doresc inchiderea acestuia. Procedura este diferita, insa posibila cu ajutorul echipei Cabinet Lichidator.

Pentru a finaliza procedura de insolventa demarata va fi necesara o echipa complexa de colaboratori din care sa faca parte avocat, evaluator, jurist, economist. Cabinet Lichidator isi propune sa fie o solutie completa pentru cei cu situatii de tipul lichidarii oricarei firme. In plus, asigura suport si asistenta tehnica. Costurile pentru lichidarea unei firme nu sunt foarte mari. Iar lucrurile facute la timp va scutesc de eventuale situatii complicate pe viitor. Detalii despre cum sa demarati procedura voluntara de lichidara, costuri si alte detalii regasim in cadrul paginii oficiale cabinetlichidator.ro.

Contact:

+4 0770 417 373
office@cabinetlichidator.ro