Robert De Niro

Robert De Niro

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5730

Voteaza & Distribuie

Descriere

Binecunoscutul actor american Robert De Niro s-a nascut la 17 august, 1943 in New York City. Actorul este fiul Virginiei Admiral, o pictorita si al lui Robert De Niro Sr., la fel pictor, dar si sculptor. Acestia s-au intalnit la cursurile de pictura tinute de Hans Hofmann in Provincetown, dar au divortat cand actorul avea doar doi ani.


Tatal sau avea origini italiene si irlandeze, iar mama sa germane, franceze si olandeze. Robert De Niro a precizat ca cel mai mul se identifica cu radacinile sale italiene. Actorul a crescut in regiunea "Mica Italie", din Manhatan.

Robert De Niro


Robert De Niro
Cand era copil, actorului i se spunea "Bobby Milk", pentru ca era slabut si alb ca laptele. Robert De Niro a frecventat initial "Little Red School House", apoi, inscris de mama sa, a mers la Liceul de Arta si Muzica "Fiorello H. LaGuardia", unde era invata si Al Pacino.


A renuntat la 13 ani la scoala pentru a se alatura unui grup de tineri din "Mica Italie", unde locuia. A studiat apoi la Conservatorul "Stella Adler" si, indrumat de Lee Strasberg, la "Actor's Studio", lucru ce l-a ajutat foarte mult in cariera.

Robert De Niro in Raging Bull


Robert De Niro in Raging Bull
Primul rol al actorului si, in acelasi timp, prima sa colaborare cu Brian De Palma, a avut loc in anul 1963, cand actorul avea 20 de ani, dar filmul, "The Wedding Party", nu a aparut decat in 1969.


In anii '60, actorul a lucrat foarte mult timp in teatru si productii "off Broadway", a avut un rol de figurant intr-un film francez, in 1965, ""Three Rooms in Manhattan", iar debutul sau oficial si l-a facut printr-o noua colaborare cu Brian De Palma, in filmul "Greetings", anul 1968.


In 1973, Robert De Niro a inceput colaborarea cu regizorul Martin Scosese pentru "Mean Streets", film in care a interpretat rolul unui tanar dintr-o mahala, "Johnny Boy". Dupa un an, l-a jucat de Don Vito Corleone, rolurile sale devenind tot mai importante de la an la an.


Un rol foarte important din cariera sa este reprezentat de cel din "Taxi Driver", unde actorul si-a improvizat monologul, lansand celebra replica: "You talkin' to me?"
Robert De Niro in Taxi Driver


Robert De Niro in Taxi DriverActorul detine in palmares doua premii Oscar, unul pentru Cel mai bun actor in rol principal, primit in 1981 pentru prestatia din „Raging Bull" si al doulea pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar, in 1975, pentru filmul "The Godfather Part II", fiind primul actor ce a castigat premiul Oscar pentru un rol in care a vorbit aproape pe tot parcursul filmului o limba straina – dialecte siciliene si foarte putine fraze in engleza.


Actorul a primit o nominalizare la Oscar si pentru filmul "The Deer Hunter", unde a avut rol principal. Robert De Niro a castigat si un premiu Globul de Aur pentru cel mai bun actor, tot in 1981, pentru acelasi film, "Raging Bull".


De Niro a ajuns foarte cunoscut si apreciat in urma rolurilor sale, a interpretat persoaneje aflate in diverse conflicte, personaje foarte complexe, uneori inadaptate. Cele mai marcante roluri ale sale au fost cele din "The Godfather Part II", unde l-a jucat pe tanarul Vito Corleone, din "Taxi Driver", unde a surprins prin taximetristul Travis Bickle, in Raging Bull, unde, interpretandul pe boxerul Jake LaMotta a reusit sa obtina Oscarul si altele.


Pentru rolul de Oscar din "Raging Bull", actorul s-a ingrasat 27 kg si a inatat totul despre box, iar acesta nu este singurul film pentru care a facut sacrificii. Pentru prestatia din "Cape Fear" si-a ascutit dintii, pentru "The Godfather Part II" a locuit in Sicilia, pentru "New York, New York" a invatat sa cante la saxofon, s-a ingrasat considerabil si pentru rolul din "The Untouchables", iar pentru filmul "Taxi Driver" a condus, timp de trei luni, un taxi.
Robert De Niro in The Godfather part II


Robert De Niro in The Godfather part IIRobert De Niro nu a avut doar roluri de gangsteri sau sociopati, acesta a jucat si in "Brazil", "Midnight Run", "Show Time", "Meet the Parents", "Meet the Fockers", "Angel Heart", "Heat", "The Fan", "This Boy's Life", impreuna cu Leonardo DiCaprio si Tobey Maguire si altele.


Relatia dintre actor si marele regizor Martin Scorsese s-a dezvoltat de la prima lor colaborare, acestia lucrand impreuna la foarte multe pelicule, majoritatea de succes, precum: Taxi Driver, in 1976, New York, New York, la un an distanta, Raging Bull, in 1980, The King of Comedy, Goodfellas, Cape Fear si Casino.
Ambii oameni ai lumii filmului au jucat impreuna in filmul "Guilty by Suspicion" in 1991 si si-au imprumutat vocile in animatia Shark Tale din 2004.
Robert De Niro nu este numai unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor, ci este si regizor si producator Actorul a primit oferta de a juca in "The Departed", insa avea un program foarte incarcat in acea perioada, fiind ocupat cu realizarea filmului "The Good Shepherd", film regizat de el si in care a avut si un rol alaturi de Matt Damon si Angelina Jolie. Primul film regizat de De Niro, in 1993, a fost "A Bronx Tale".


Ultimul film in care apare Robert De Niro este "Limitless", iar unul dintre filmele care au atras atentia publicului a fost "Machete", regizat de Ethan Maniquis si Robert Rodriguez .