Nasul II

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFrancis Ford Coppola, Mario Puzo, Robert De Niro, Robert Duvall
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1561

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Godfather: Part II
An: 1974
Durata: 200 minute
Regia: Francis Ford Coppola
Scris de: Francis Ford Coppola, Mario Puzo
Actori: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall
Gen: Crima, Drama

Partea a doua a seriei regizate de Francis Ford Coppola continua saga familiei Corleone sub forma a doua povesti paralele. Odata prezinta viata tanarului Vito Corleone (Robert De Niro) in Sicilia si mai apoi in New York, infatisand modul in care a devenit capul retelei mafiote din oras si, concomitent, evolutia lui Michael Corleone (Al Pacino), devenit acum sef al Mafiei newyork-eze. Paralela facuta intre cele planuri ne arata maniera in care tanarul Vito si-a construit imperiul, dar si felul in care tanarul Michael gestioneaza in prezent ceea ce tatal sau i-a lasat mostenire.

Michael intentioneaza sa-si extinda afacerile in Las Vegas, Hollywood si Cuba. In paralel cu ascensiunea lui Vito, din momentul in care paraseste Sicilia dupa ce Mafia i-a omorat familia si pana la dobandirea statutului de cap al retelei mafiote newyork-eze, ne este prezentat destinul lui Michael, noul Don, in incercarea de a-si consolida interesele familiei. Urmareste sa achizitioneze un nou casino in Las Vegas si  sa faca investitii in Cuba, la solicitarea dictatorului Fulgencio Batista.

In incercarea de a controla vastul imperiu construit de tatal sau, Michael evolueaza intr-un impunator dar si paranoic si neincrezator Don al Mafiei, temandu-se  ca afacerile familiei sa nu-i scape din maini. Nu este atat un film despre Mafie, cat despre lupta si stradania de-o viata a unui om.