Razvan Mazilu, artistul-provocare

Razvan Mazilu, artistul-provocare

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1363

Voteaza & Distribuie

Descriere

Razvan Mazilu e un artist complet, care a contribuit decisiv la popularizarea dansului contemporan si a teatrului ca forme de expresie fundamentale in Romania.


Lansand in mod constant experimente teatral-coregrafice alternative care sa provoace publicul, Razvan Mazilu se straduieste, cu indrazneala, sa ridice standardele artelor interpretative din Romania, aducandu-le la un nivel international.


Razvan Mazilu


Si-a inceput cariera in calitate de regizor, pe cand era inca student la Coregrafie. Ulterior, dupa ce a ajuns un dansator apreciat pe plan national, Mazilu a avut un aport major in schimbarea perceptiei publicului romanesc si a criticilor despre dans.


Mazilu a fost primul artist care a regizat un spectacol de teatru-dans in Romania, „Dama cu camelii", in care a distribuit-o pe reputata actrita de renume international Maia Morgenstern.


E primul balerin roman care a realizat un one-man-show, in care a interpretat patru importante personaje din opera lui William Shakespeare, intr-un spectacol de o ora.


Totodata, Mazilu este primul coregraf roman care a oferit un spatiu permanent dansului profesionist intr-un teatru de repertoriu – Teatrul Odeon din Bucuresti, intr-o incercare de a demonstra ca teatrul si dansul se imbina in mod armonios pe scena – o incercare incununata de succes.


De la balet la teatru dans, de la musicaluri si teatru cabaret la spectacole coregrafice, de la tango la dansuri clasice, implicat fie in calitate de dansator, fie ca regizor, coregraf, actor sau scenarist, Razvan Mazilu se regaseste cu naturalete in toate aceste ipostaze, ramanand credincios adevaratei sale structuri: aceea de artist autentic.