Presopunctura sau masajul prin apasare

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, masaj terapeutic, Presopunctura
Ultima actualizareLuni 24 iulie 2017
Vizualizari878

Voteaza & Distribuie

Descriere

Presopunctura este o forma a medicinei alternative care are la baza credinta chineza in “QI” (se pronunta si destul de des se scrie “CHI”). Qi sau Chi-ul este “energia, forta vitala” universala care circula de-a lungul si de-a latul in corpul nostru si este prezenta in orice organism viu. Alte forme de vindecare care au la baza aceasta credinta sunt acupunctura si Reiki.

In conformitate cu aceste practici, noi toti avem energia Qi care circula prin corpul nostru de-a lungul “chakre-lor”. Cele mai multe din suferintele noastre sunt cauzate de un blocaj sau intrerupere in fluxul de energie Qi. Prin aplicarea unor presiuni pe anumite zone, numite puncte de acupunctura, situate de-a lungul meridianelor. Tinta presopuncturii este de a elibera energia Qi astfel incat aceasta sa “curga” de-a lungul in corpul nostru si prin acest mod se poate realiza autovindecarea.

Vreau sa fac o precizare esentiala. Noi masoterapeutii nu vindecam, corpul pacientului se vindeca singur prin mecanisme proprii. Miscarile din timpul masajului si presopuncturii activeaza aceasta energie Qi si alte mecanisme metabolice, iar corpul “se trezeste la viata” si vindeca singur. Bineinteles acest mod de gandire este o abordare holistica a sanatatii corpului uman. De asemenea problemele medicale corelate cu cele 12 meridiane principale (care corespund celor mai importante organe umane) conteaza in vindecarea diferitelor afectiuni medicale. De fapt idea ca se poate vindeca diferite boli de la dureri articulare, la afectiuni stomacale sau diverse dependente, vicii, doar prin o sedinta de masaj prin atingeri, este un concept foarte promitator.

Totusi existenta “Qi-ului” si a meridianelor nu au un suport stiintific si astfel ramane un subiect controversat dar si “un medicament minune alternativ”. In ciuda faptului ca nu exista evidente stiintifice a acestui proces, multe persoane au afirmat ca au simtit pe pielea lor o imbunatatire a starii de sanatate si confort in urma acestor proceduri.

Un alt miracol al medicinei pe care stiinta nu il poate explica.