Masajul thai

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, masaj terapeutic
Ultima actualizareJoi 22 noiembrie 2018
Vizualizari1849

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masajul Thai are multe benficii pentru om. Foloseste presiunea blanda asupra liniilor energetice. Are elemente de streching de tip yoga pentru a relaxa intregul corp la un nivel mai profund. Acest nivel mai profund de relaxare imbunatateste starea interioara si starea emotionala. Relaxarea profunda s-a dovedit a induce si un somn mai profund si odihnitor. Acest som adanc permite corpului sa se vindece fizic si va lasa sa va simtiti mai inviorati dupa trezire.

Masajul Thai reduce nivelul de stres si imbunatateste circulatia fluidelor in corp. Acest lucru se realizeaza prin miscarea treptata a pacientului prin diferite pozitii de yoga. Acest lucru va spori flexibilitatea articulara si musculara, prin actionarea unor grupe de muschi mai putin folosite. Prin aceasta actionare se reduce stresul si tensiunea musculara care contribuie la prevenirea traumatismelor. Imbunatatind conditia fizica, organismul nu mai este predispus la accidente musculare si articulare.

Miscarile lente permit linistirea unei minti agitate si reduc dialogul interior, mintea relaxandu-se. Se stie ca stresul favorizeaza aparitia problemelor cardiace, deci prin relaxare si masaj Thai, riscul de a dezvolta o afectiune cardiaca este mult redus. De asemenea valorile tensiunii arteriale se vor normaliza.

Masajul Thai creste nivelul de energie a corpului, care ajuta si la mentinerea greutatii optime. Aceasta va scadea nivelul de zahar in sange, prevenind diabetul de tip 2 si optimizarea valorilor glicemiei la diabetul de tip 1. Masajul Thai imbunatateste si sistemul circulator. Imbunatatirea circulatiei sanguine, optimizeaza cantitatea de oxigen care ajunge la toate organele si in special la creier. Aceasta va reduce simtitor incidenta migrenelor si a durerilor de cap. Imbunatatirea circulatiei sanguine va reduce sansele de coagulare a sangelui in artere. Prin aceasta organismul intinereste, mentinandu-se sanatos o mai lunga perioada de timp.

Ce sunt liniile energetice? Liniile de energie sunt localizate pe corpul uman, iar energia care circula prin tot corpul are scopul de a mentine sanatatea si vitalitatea.Se spune ca sunt 72.000 de linii energetice. Pe corpul uman exista linii principale si secundare. Se considera ca 10 linii principale sunt suficiente pentru a trata intregul corp si organele interne. Cand fluxul de energie este blocat, aceeasta creeaza boala. Pentru a elimina aceste blocaje, masajul Thai combina aplicarea presiunii cu manipularea musculara, care duc la o vizibila imbunatatire a starii de sanatate si bunastare.