Sauna olandeza

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, sauna
Ultima actualizareVineri 3 februarie 2023
Vizualizari1214

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chair daca afara sunt aproape 40 de grade la soare, o sauna urmata de un masaj relaxant face minuni. Cand zicem asta ne referim la faptul ca dupa o zi incarcata de sarcini, cateva minute de sauna urmate de o sedinta de masaj va aduce starea de bine si de odihna bine meritata.

Daca va aflati in Olanda, in vacanta de vara, o sauna olandeza este binevenita. Capitala Olandei, Amsterdam desi este un oras mic, abunda in obiective turistice. Pentru iubitorii de arta sunt de vizitat o serie de muzee: Muzeul Van Gogh, Muzeul Narional Rijksmuseum, Muzeul Madame Tussauds, Muzeul Torturilor, Muzeul de Istorie, Muzeul de tehnica Nemo, Casa Anne Frank. Alte obiective turistice Parcul Vondel, Piata Dam, Piata Albert Cuyp, Fabrica Heineken, Cartierul Rosu.

Dar cred ca dupa o zi plina de evenimente o sauna si un masaj sunt binevenite. O sauna este o camera in care oamenii urmaresc sa se relaxeze in caldura uscata. Aceasta poate oferi beneficii pentru sanatatea cardiovasculara, care seamana cu cele derivate din exercitiile fizice. Consumul de alcool inainte si in timpul saunei este periculos. Oricine are o problema cardiovasculara sau femeile insarcinate au nevoie de sfatul medicului inainte de a utiliza sauna.

Finlandezii au inventat sauna acum aproximativ 2000 de ani si in ciuda popularitatii in hoteluri si spa-uri la nivel mondial, a merge la sauna seara sau in week end este o activitate tipica nord-europeana. Pentru necunoscatori a fi nud si a merge cu familia, membrii de familie, prieteni sau chiar colegii de lucru poate parea ceva neobisnuit. Cu toate acestea multi cetateni olandezi cresc cu aceasta idee de a socializa in grupuri la sauna asa cum poate la noi este obiceiul de a merge la film la Mall cu prietenii sau cu colegii.

Cateva sfaturi de retinut inainte de a vizita o sauna olandeza:
- aduceti un halat de baie si cel putin un prosop mare si materiale de lectura. Desi oamenii sunt deschisi cu goliciunea lor, totusi participantii la sauna nu stau goi in zona de expunere. Nuditatea este pastrata in zona de sauna fierbinte, la baia de aburi si la dusuri.
- intotdeauna se sta pe prosop in spatiul saunei; cand intrati in baia de aburi lasati prosopul afara.
- acordati intregului proces cel putin doua-trei ore bune.
- nu mancati inainte de sauna.
- planificati sa faceti ceva relaxant sau nimic dupa sauna, masajul fiind binevenit.