Intel vine cu laptop-uri mai subtiri

Intel vine cu laptop-uri mai subtiri

Detalii

CategoriiIT
TaguriCalculatoare
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2962

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stim si noi cat de important este ca laptop-ul pe care-l purtam cu noi peste tot, pentru munca ori amuzament, sa fie cat mai usor de strecurat in geanta. De asemenea, ne asteptam ca, daca tot e usor si ne ajuta in momentele cand suntem departe de casa, atunci sa aiba si baterie puternica, sa ne putem folosi de el. Totodata, daca ar avea si un pret accesibil, ar fi dispozitivul ideal.Intel pregateste sa scoata pe piata o serie de laptop-uri mai subtiri, dar si mai rezistente si cu preturi mult mai accesibile. Cei de la Intel spun ca vor revolutiona acest segment tehnologic.

Intel


IntelMembrii Intel au anuntat ca procesoarele noii categorii de laptop-uri se vor numi UltraBooks, vor fi foarte subtiri, usoare, preturi mai bune, dar vor fi dotate cu configuratii puternice. Acesta informatie vine din partea Computerworld.O alta stire cu privire la noile tehnologii produse de Intel arata faptul ca aceste laptop-uri vor aparea la sfarsitul anului 2011 si in curand vor aparea in comert, noi valuri de terminale.Segmentul de piata caruia se vor adresa aceste laptop-uri noi este unul larg. Primul producator ce anunta un UltraBook este Asus, laptop-urile vor ajunge la maxim 2 cm grosime si vor costa sub 1000 de dolari.A doua parte a lansari acestor dispozitive speciale, inedite, va avea loc in prima parte a anului 2012 si se vor baza pe noul procesor Ivy Bridge, iar in anul urmator, 2013, se vor lansa alte laptop-uri cu procesoare cu nume de cod Haswell. Despre acestea din urma, s-a transmis de la Intel ca reduc foarte mult consumul de energie si, mai ales, prelungesc si autonomia bateriei.

Laptop subtire de la Intel


Laptop subtire de la Intel
Puterea mare, designul elegant, greutatea redusa, transforma aceste laptop-uri in niste tablete mai aparte.Seful regiunii Asia-Pacific de la Intel, Navin Sheny, a prezentat acest segment al laptop-urilor foarte subtiri ca reprezentand 5% din piata totala, dar isi planuiesc sa creasca acest numar pana la 40% pna la finalul anului 2012. Totodata, acestea vor costa in jur de 800-1000, fiind pentru inceput mai scumpe decat netbook-urile, dar mai ieftine decat multe laptop-uri pe care le gasim acum de cumparat.Tot din partea Computerworld am aflat ca urmeaz asa vedem in ce mod va primi publicul aceste vesti si daca categoria UltraBook va fi vazuta drept una distincta, pentru ca, dupa cum se stie, se gasesc deja laptop-uri ultra-subtiri, cu grosime de 2 cm, produse de Apple si Samsung.Intel inoveaza pe zi ce trece si se implica in foarte multe proiecte. Partea legata de educatie se ocupa cu pregatirea profesorilor si a elevilor de azi pentru ceea ce urmeaza sa ceara societatea, maine. Intel Education vrea sa arate anajamentul companiei Intel fata de educatie si promoveaza in acest sens, folosirea cat mai eficienta a tehnologiei in toate salile de clasa, acestea fiind dotate cu computere.