Infracțiuni și contravenții constatate de jandarmii arădeni in doar 48 ore

Detalii

CategoriiSocial
TaguriArad
Ultima actualizareVineri 5 iulie 2019
Vizualizari778

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultimele 48 de ore, jandarmii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni în zona piețelor din orașul Nădlac și municipiul Arad, în scopul protejării populației împotriva unor activități comerciale ilicite și acțiuni, care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.
În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate 5 infracțiuni cu 6 autori, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 5.000 lei.

1. În piața agroalimentară din orașul Nădlac, jandarmii au depistat un bărbat care
oferea spre comercializare trecătorilor, produse de îmbrăcăminte inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, asemănătoare ca și aspect cu cele originale.
Având în vedere faptul că, <punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare>, constituie infracțiune, conform prevederilor Legii nr. 84/1998 (republicată), privind mărcile și indicațiile geografice, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar produsele contrafăcute au fost ridicate în vederea confiscării.

2. În urmă cu câteva ore, jandarmii au depistat, în zona pieței Fortuna din municipiul
Arad, trei femei care ofereau spre comercializare țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător.
În urma verificărilor efectuate, au fost găsite 7660 țigarete de contrabandă, împachetate în pungi de nylon de culoare neagră.
Pe numele celor trei femei s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de <colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia>, conform prevederilor Codului Vamal al României, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

3. În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.00, echipajul de jandarmerie aflat în
serviciu, a observat în apropierea străzii Carol Davila din municipiul Arad, doi tineri pe bicicletă care, la vederea jandarmilor, au încercat să se ascundă după un copac.
Jandarmii au trecut la interceptarea acestora, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că cei doi tineri, cu vârste de 16, respectiv 17 ani, tocmai sustrăseseră o bicicletă din fața unei societăți comerciale. Bicicleta era asigurată cu lanț și lacăt, legătură care nu a rezistat bolovanului folosit la distrugerea acesteia.
Pe numele celor doi tineri au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de <furt calificat>, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Bicicleta a fost restituită proprietarului.