Indicii ale existentei terapiei prin masaj in Egipt si China

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, masaj tantric
Ultima actualizareMiercuri 8 august 2018
Vizualizari979

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masajul a inceput sa fie practicat undeva intre 3000 si 2500 I.H. Cele mai timpurii scrieri despre masaj au fost descoperite in Egipt si China. Picturile funerare din Egipt infatiseaza persoane fiind framantate de alte persoane.

Mai departe egiptenii sunt considerati ca intemeietori ai reflexologiei cu aproximativ 2500 de ani I.H. In acest sistem de terapie, terapeutul aplica presiune pe anumite puncte sau zone reflexogene de pe picioare sau maini. In schimb pacientul experimenteaza efectele reflexogene ale acestui masaj.

In China, textele care atesta efectele medicale ale masoterapiei dateaza undeva aproximativ cu 2500 de ani I.H. Masajul traditional chinez s-a dezvoltat prin combinarea metodelor din medicina chineza, artele martiale, tehnici Budiste si Taoiste care au vazut ca atingerea este esentiala in practica lor yogina.

Metodele masajului chinezesc isi au originea din principiul ca bolile se dezvolta datorita unei deficiente sau dezechilibru energetic pe anumite „carari” numite “meridiane”. Prin massage si alte tehnici specifice de lucru cu corpul uman, energia va curge armonios prin aceste “carari”, permitand corpului sa se autovindece natural.
Aceste tehnici de lucru cu corpul uman includ masajul tuina, acupunctura, presopunctura ca sa dau doar cateva exemple.

Terapeutii pot suplimenta tratamentele masoterapeutice cu remedii din plante, dieta sau recomandari de exercitii fizice. Acum ne aflam in secolul al 21-lea, trecutul este trecut, iar noi “putem “sa traim in momentul prezent” o sedinta de masaj.