Cum sa iti pregatesti centrala pe lemne de un nou sezon de incalzire

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCentrale pe lemne
Ultima actualizareMiercuri 16 octombrie 2019
Vizualizari1658

Voteaza & Distribuie

Descriere

Scaderea de temperatura pe care am simtit-o cu totii in ultimele zile ne anunta ca mai este foarte putin pana la debutul sezonului de incalzire, iar multe persoane au facut deja primul foc in centrala. Urmeaza asadar cateva luni bune in care centralele vor functiona aproape nonstop pentru a ne garanta confortul termic, asa ca este momentul perfect pentru a lua masurile necesare care ne garanteaza un sezon de incalzire fara probleme.

Impreuna cu echipa de la Stropuva Romania am pregatit mai multe sfaturi despre cum se pregateste o centrala pe lemne de un nou sezon de incalzire. Astfel, daca si tu esti una dintre acele persoane care folosesc centrale pe lemne pentru a-si incalzi locuinta in sezonul rece, atunci cu siguranta trebui sa te folosesti de sfaturile din randurile urmatoare, sfaturi care iti vor fi de mare ajutor.

Apeleaza la un specialist

Este cel mai bun sfat pe care ti-l putem oferi. Exista persoane care doar cu asta se ocupa: intretinerea, reparatia si pregatirea centralelor pe lemne. Prin urmare, daca doresti sa te asiguri ca ai o centrala pregatita sa functioneze zilnic cel putin 3-4 luni, fara sa probleme tehnice, atunci ar trebui sa optezi pentru serviciile unui profesionist. Acesta este cel mai in masura sa se ocupe de pregatirea centralei tale pentru sezonul de incalzire. Nu numai ca o va curata in totalitate, oferind atentie fiecarui element care ar putea prezenta depuneri, ci totodata se va asigura ca aceasta functioneaza corect si ca nu exista defectiuni care s-ar putea agrava in timp. Chiar daca va trebui sa suporti un anumit cost pentru toate aceste lucrari, vei fi cu gandul impacat ca centrala este pregatita de functionare si totodata scapi de eforturile pe care ar fi trebuit sa le depui daca te-ai fi ocupat personal de toate aceste verificari.

Curatarea cosului de fum

In cazul in care bugetul nu iti permite sau cel putin iti propui sa te ocupi personal de pregatirea centralei pentru sezonul de incalzire, atunci ar trebui sa incepi cu cosul de fum. Acesta ar trebui verificat si curatat cel putin o data pe an, insa cu cat verificarile si curatarile sunt efectuate mai des, cu atat vei sti ca evacuarea gazelor se face eficient si totodata nu exista pericolul producerii unui incendiu.

Curatarea cazanului

Cazanul necesita, de asemenea, o curatare in detaliu, astfel incat sa isi pastreze randamentul bun cu care te-a obisnuit pana acum. Sfatul nostru este ca aceasta curatare sa fie realizata cat mai des, deoarece astfel poti creste durata de viata a centralei, ceea ce iti doresti cu siguranta. Cu cat exista un strat mai gros de depuneri, cu atat de mult va fi afectata si performanta centralei. Mai mult decat atat, depunerile pot cauza defectiuni grave ale elementelor centralei. Iata asadar cateva motive importante pentru care ar trebui sa oferi atentie acestor lucrari de intretinere. Totodata, poti preveni aparitia depunerilor folosind doar combustibil cu un grad de umiditate cat mai redus, aceasta fiind una dintre cauzele principale pentru aparitia depunerilor.

Prima pornire a centralei

Totodata este si momentul ideal pentru a face o prima pornire a centralei pe lemne pentru a te asigura ca totul functioneaza corespunzator. Descoperind din timp unele posibile defectiuni, vei reusi sa eviti momentele neplacute in care centrala nu mai functioneaza atunci cand gerul e mai aprig ca niciodata.

Foloseste-te de aceste sfaturi utile si te vei bucura cu siguranta de un sezon de incalzire fara probleme tehnice si fara neplaceri.