Încălzire în pardoseală: montaj, eficiență, întreținere

Încălzire în pardoseală: montaj, eficiență, întreținere

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriincalzire in pardoseala
Ultima actualizareLuni 13 februarie 2023
Vizualizari163

Voteaza & Distribuie

Descriere

Probabil că ai auzit despre acest sistem inovativ de încălzire a locuinței: incalzirea in pardoseala. Foarte eficient și ingenios, acest sistem este folosit pentru a obține un mediu confortabil pentru tine și familia ta. Se folosește atât în locuințele personale, cât și în birouri. Aceste sisteme de încălzire în pardoseală constau în niște tuburi, mai exact o rețea de conducte de apă caldă sub pardoseală. Se poate instala la parter, cât și la etaj sau demisol. Sistemele pot fi montate inclusiv în casele vechi, fără să afecteze rezistența lor. Sunt un mod eficient de a distribui căldura în casă. Agentul termic folosit are nevoie de o temperatură destul de scăzută pentru a se obține rezultatele dorite.

Care sunt avantajele unui sistem de încălzire în pardoseală?

Sistemul de încălzire în pardoseală este de 2 feluri:

  • cu apă;
  • electric.

Ambele modele îți oferă avantaje peste care nu poți trece atunci când îți dorești să faci îmbunătățiri asupra casei tale.

  • Ai posibilitatea de a economisi

Încălzirea în pardoseală este cu 25%, până la 30% mai eficientă decât variantele clasice, ce se folosesc de calorifere. Căldura se poate distribui uniform și eficient în camere. Odată pornit sistemul, căldura se va ridica de la sol uniform pentru întreg nivelul camerei. Astfel, senzația de confort a încăperilor încălzite se va resimți. Costurile depind de varianta pe care o alegi. Cel mai important lucru este să achiziționezi o centrală termică de calitate și să ai o casă cu un grad de izolare termică ridicată. Aceste elemente influențează direct costurile de funcționare a unui sistem de încălzire în pardoseală.

  • Design-ul casei este salvat

Cu toții ținem la aspectul casei noastre, mai ales în zonele unde ne petrecem cel mai mult timp, precum sufrageria sau bucătăria. Așadar, sistemul nu este vizibil, ci se ascunde sub pardoseală. Prin urmare, vei beneficia de mult mai mult spațiu de decor. Poți să-ți iei adio de la țevile ce se văd sau caloriferele inestetice. Pentru a evita supraîncălzirea pardoselii, este necesar să determini din timp unde vei poziționa mobila.

  • Benefic pentru sănătate

Încălzirea în pardoseală are efecte benefice inclusiv asupra organismului uman. De exemplu, în cazul hipertensivilor, sistemul stimulează circulația sângelui. Din fericire, nu produce nici un fel de alergii, deoarece nu favorizează circulația aerului în cameră, implicit nici a prafului. Mersul desculț pe pardoseală îți ajută sistemul circulator, dar are un impact pozitiv inclusiv asupra oaselor.

  • Confortul sporit

Indiferent de perioada din an, sistemele de încălzire în pardoseală oferă confort termic. Același sistem se poate utiliza pentru încălzire iarna și pentru răcire vara. Cât costă metru pătrat de încălzire în pardoseală? Dacă vrei să afli cat costa metru patrat de incalzire in pardoseala, aceste calcule îți vor fi de un real ajutor. Costul unei astfel de investiții ține foarte mult de:

  • suprafața pe care vrei să o încălzești;
  • tipul de materiale folosite;
  • tipul de sistem de încălzire în pardoseală.

Prețul pentru un metru pătrat poate ajunge până la 10-15 euro, fără automatizare. Însă, dacă includem și piesele de automatizare, costurile pot crește și până la 20 de euro pentru metrul pătrat. Cu tot cu montajul, un preț aproximativ final este de 40 de euro pe metru pătrat. Nu este tocmai cea mai ieftină investiție, dar un sistem de încălzire în pardoseală te poate salva de la alte costuri suplimentare. Prețul investiției se amortizează în timp. Consumul de energie sau de gaze este redus față de sistemele clasice de încălzire. Urmând firul logic, în cazul sistemelor ce se folosesc de agent termic, costurile se pot reduce cu până la 15%, iar în cazul celor electrice, procentul poate crește și până la 40%.

Chiar dacă uneori nu pare cea mai accesibilă soluție, sistemele de încălzire în pardoseală aduc adevărate beneficii la casa omului. Informează-te și cere părerea unui expert pentru a te bucura în totalitate de efectele unui astfel de sistem.