Care sunt cele mai practice si accesibile solutii de incalzire a locuintei?

Care sunt cele mai practice si accesibile solutii de incalzire a locuintei?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriincalzire in pardoseala, instalatii de incalzire
Ultima actualizareMarti 24 noiembrie 2020
Vizualizari189

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca sezonul rece nu s-a instalat inca complet, acum este momentul perfect a ne gandim la confortul termic si la solutiile disponibile pe care le avem in ceea ce priveste confortul termic din timpul sezonului rece. Una dintre cele mai mari provocari din timpul sezonului rece este reprezentata desigur de gasirea unui sistem de incalzire eficient si practic.

Desi in momentul actual putem spune ca avem la dispozitie numeroase posibilitati prin care ne putem incalzi in mod eficient locuinta in timpul sezonului rece, insa alegerea celor care se pliaza cel mai bine pe necesitatile noastre si ale caminului, se poate transforma cu usurinta intr-o provocare de zile mari. Gasirea unui echilibru perfect intre cost si eficienta nu a fost niciodata un lucru simplu, mai ales atunci cand vorbim despre investitii facute pe termen lung, asa cum este si cazul sistemelor de incalzire, pe care este prea putin probabil ca le vei schimba in mod regulat.

A avea o temperatura optima in locuinta in sezonul rece reprezinta un aspect pentru care ne preocumpam fiecare dintre noi si nu este nimic iesit din comun daca cerem ajutorul specialistilor atunci cand ne vedem pusi in situatia de a face alegeri in materie de sisteme de incalzire. Pentru ca fiecare dintre noi suntem pusi la un moment dat sa trecem printr-un asemenea capitol, am pregatit pentru tine cateva idei de produse care se pot dovedi a fi solutii inspirate prin care sa iti incalzesti eficient locuinta. Haide sa descoperim impreuna despre ce anume este vorba mai exact!

Centralele termice pe gaz

De departe unele dintre cele mai populare solutii la care ne gandim atunci cand vorbim despre confort termic sunt reprezentate de clasicele centrale termice pe gaz. Acestea se fac remarcate printr-o eficienta foarte ridicata avand in vedere ca, cu ajutorul caloriferelor, acestea te poate ajuta sa iti incalzesti intreaga locuinta in sezonul rece. Trebuie insa tinut cont de faptul ca acestea necesita o revizie periodica, facuta desigur doar de catre specialisti.

Convectoare electrice

Unul dintre cele mai importante avantaje care se contureaza atunci cand alegem sa utilizam convectoare electrice reiese din faptul ca acestea sunt mobile, ceea ce inseamna ca le vom putea muta cu usurinta dintr-o incapere intr-alta, atunci cand nu dorim sa incalzim intreaga suprafata a caminului. Un dezavantaj al acestora este reprezentat de faptul ca au o eficienta limitata si cu un singur astfel de convector, nu vei putea incalzi niciodata toata locuinta. Pentru o eficienta mai accentuata vei avea nevoie de mai multe astfel de convectoare.

Incalzirea in pardoseala

O solutie ceva mai noua in materie de incalzire interioara este reprezentata de incalzirea in pardoseala. Un avantaj major al acestui sistem de incalzire reiese din faptul ca ne ajuta sa salvam niste spatiu (avand in vedere ca dispar clasicele calorifere). Din denumire ne putem da seama de faptul ca intreaga caldura vine de la nivelul pardoselilor. Acest tip de incalzire ne ofera posibilitatea de a mentine o temperatura optima in locuinta chiar si in cele mai reci zile de iarna.