Beneficiile încălzirii în pardoseală - soluții moderne de la Ventocool

Beneficiile încălzirii în pardoseală - soluții moderne de la Ventocool

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricentrale pe peleti, incalzire in pardoseala, instalatii de incalzire
Ultima actualizareMiercuri 15 decembrie 2021
Vizualizari96

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tot mai multe persoane renunță la instalarea caloriferelor în detrimentul sistemului de încălzire prin pardoseală. Acest tip de instalație este implementat din varii motive, principalul fiind că se păstrează designul plăcut din casă. Nu mai atârnă țevi pe lângă pereți și nici radiatoarele, care oricât de moderne ar fi, tot strică aspectul. Iar într-o locuință proaspăt construită sau renovată și în care este abordat un stil modern, minimalist cu siguranță caloriferele nu-și au locul.

Sistemul de încălzire prin pardoseală cu agent termic electric este mai greu de instalat în blocuri vechi, deoarece nu există un sistem electric suficient de puternic. Însă se poate opta pentru instalarea sistemului ce are ca agent termic apa. În schimb sistemul se poate instala cu ușurință în casele ce se află în construcție sau în case deja construite unde ridicarea planșeului nu ridică probleme sau în blocurile noi. Este de asemenea indicat de instalat în spații publice, industriale, clădiri mari de birouri.

Însă pe lângă aspect, încălzirea în pardoseală mai are și alte beneficii pe care le descoperi mai jos. Ventocool te așteaptă mai apoi cu soluțiile optime în privința încălzirii.

Încălzire în pardoseală - multiple beneficii

Un sistem de incalzire pardoseala este o soluție excelentă de a încălzi întreaga locuință și poate fi montat sub gresie, parchet, piatră, linoleum, beton, marmură, mochetă. Încălzirea va fi uniformă, sistemul asigurând aceeași temperatură în întreaga încăpere. Totodată, fiindcă încălzirea radiantă este de jos în sus, confortul termic este optimizat și eficiența este crescută, ceea ce înseamnă reduceri substanțiale la facturile lunare, între 15-30%, în funcție de agentul termic utilizat. Fiindcă nu mai există calorifere și țevi nu numai că se păstrează aspectul frumos al locuinței, dar se economisește și spațiu. Astfel, se vor putea monta piese de mobilier exact lângă perete.

Spre deosebire de încălzirea clasică, încălzirea în pardoseală rezistă mai mult timp, prezentând risc mai mic de a fi uzată. Un sistem de încălzire în pardoseală radiantă are o eficiență mai bună, păstrând căldura timp îndelungat în locuință. În acest caz pardoseala va reține căldura în partea inferioară, spre deosebire de sistemele convenționale ce încălzesc aerul din proximitatea lor. Asta înseamnă că locuitorii vor alege o temperatură mai mică de încălzire, nivelul de confort fiind sporit, ce aduce la rândul său economii financiare.

Încălzirea în pardoseală are și efecte benefice asupra sănătății. Fiindcă locuitorii vor merge pe podele desculți, efectul termic va stimula circulația sanguină, ceea ce este mai ales indicat în cazul hipotensivilor. Totodată acest sistem are un impact benefic și asupra sănătății oaselor. Inexistența caloriferelor înseamnă că praful nu are unde să se acumuleze, deci nu va mai exista praf ars. De asemenea, fiindcă aerul nu va mai circula nu mai sunt provocate alergii sau mirosuri. Încălzirea în pardoseală reduce și cantitatea de bacterii, ciuperci și acarieni la nivelul acesteia. Nivelul umidității va fi unul optim, aerul nu va fi uscat.

Un alt avantaj al acestui sistem este că oferă confort termic pe tot parcursul anului, deci și vara când ai nevoie de răcirea necesară. În cazul instalării, acestea sunt puțin mai dificil de instalat decât caloriferele, de aceea trebuie să apelezi la o echipă de specialiști, cum sunt cei de la Ventocool, cu pagina oficială ventocool.ro. În ce privește prețul, încălzirea în pardoseală este mai costisitoare, ținând cont și de tipul ales, de dimensiune și de montaj, însă acesta se amortizează în timp prin economiile făcute la factura de căldură. Un sistem de încălzire electric poate funcționa până la 60 de ani fără să necesite vreo mentenanță, iar în cazul în care există o defecțiune reparația se face ușor, la nivel local. Varianta mai economică ar fi încălzirea ce are agent termic apa, însă este o instalație mai greoaie. Varianta mai rapidă și accesibilă este cea electrică, însă exploatarea este ceva mai costisitoare.

Dacă nu știi exact care sistem ar fi mai bun pentru locuința ta, cere sfatul specialiștilor de la Ventocool. Pe ventocool.ro poți afla mai multe informații.

Centrala termică pe peleți

Centrala termica pe peleti este soluția optimă pentru cei care locuiesc la case și nu se pot conecta la gaz. Acest sistem este o alegere excelentă fiind o soluție economică de încălzire. Funcționarea este electronică, ceea ce înseamnă că parametrii sunt setați de către utilizator, funcționând astfel optim, eficient și sigur. Iată care sunt avantajele centralei termice pe peleți:

  • deși au un preț mai ridicat decât centralele pe gaz, investiția în centrale pe peleți se amortizează în timp. Peleții sunt un combustibil ieftin, produs local ce oferă o eficiență termică ridicată, deci și economie financiară lunară;
  • nu este necesară prea multă întreținere. Funcționarea este controlată automat, iar unele centrale se curăță și singure, fiind necesar un minim de mentenanță;
  • spre deosebire de centralele ce funcționează pe bază de lemne, unde trebuie să alimentezi constant, aici nu este cazul. Centrala se alimentează singură, aspirând din rezervor cantitatea de peleți necesară arderii. Autonomia de funcționare poate dura și câteva zile;
  • fiind considerată o centrală ecologică poate fi achiziționată prin programul Casa Verde;
  • centrala este prietenoasă cu mediul înconjurător, fiindcă nu emite dioxid de carbon ce poate polua aerul. De asemenea, cenușa rezultată din ardere poate fi utilizată mai apoi în grădinărit ca îngrășământ natural, fiind bogată în nutrienți;
  • peleții sunt o sursă regenerabilă de combustibil. Sunt confecționați din rumeguș și alte resturi de lemn;
  • vei susține economia locală, fiindcă majoritatea peleților sunt produși local;
  • în comparație cu o centrală pe gaz, pentru aceeași putere termică produsă, centrala termică are un consum mai redus de 20-30%;
  • comparând combustibilul, adică peleții cu lemnul, primul este mai eficient din punctul de vedere al randamentului de ardere, al puterii calorice, al confortului și siguranței celui care umple rezervorul;
  • peleții nu ocupă atât de mult spațiu precum lemnele, iar sacii sunt mai ușor de depozitat.

Indiferent de tipul de încălzire de care ai nevoie, apelează întâi la sfatul specialiștilor pentru a te asigura că iei decizia potrivită din toate punctele de vedere. Cei de la Ventocool te așteaptă cu toate informațiile necesare.

Contact:
0745 898 529
info@ventcool.ro