Cum sa alegi cele mai bune salopete de lucru?

Cum sa alegi cele mai bune salopete de lucru?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriEchipamente de protectie a muncii
Ultima actualizareJoi 19 noiembrie 2020
Vizualizari176

Voteaza & Distribuie

Descriere

Costumele si salopetele de lucru pot proteja hainele angajatilor, precum si corpul de diferinte substante toxice si temperaturi extreme. Salopetele sunt articole de imbracaminte dintr-o singura piesa, folosite in foarte multe industrii pentru a proteja angajatii de potentialele pericole la locul de munca. Aceste salopete reprezinta un echipament de protectie foarte popular, datorita designului lor practic, care acopera aproape in totalitate corpul si hainele angajatului, dar si pentru faptul ca sunt foarte confortabile chiar si dupa purtare prelungita. Sunt disponibile si versiuni de salopete de unica folosinta atunci cand igiena este o prioritate. Iata cum sa alegi salopete de lucru de calitate pentru activitatea pe care intentionezi sa o prestezi:

Informatii importante despre salopetele de lucru

Salopetele de lucru sunt disponibile in foarte multe modele, dimensiuni si culori si sunt special concepute pentru o varietate de activitati. Pentru a alege salopeta de lucru perfecta, ar trebui sa iei in considerare vremea, daca lucrezi in aer liber, ce presupune activitatea pe care o vei avea si de cat spatiu de depozitare vei avea nevoie pentru instrumente si accesorii.

Temperaturile extreme

Atunci cand lucrezi in aer liber, te poti confrunta cu caldura excesiva, ploi, vant si temperaturi foarte scazute. Pentru vremea extrem de calda, salopetele ultra-usoare realizate din materiale respirabile sunt de obicei cele mai bune pentru activitati in aer liber. Cand este foarte frig afara, salopetele mai groase si cele impermeabile sunt cele mai potrivite pentru locul de munca. Este important sa alegi salopeta de lucru ideala pentru tipul de vreme in care iti desfasori activitatea, pentru a putea lucra confortabil, fara sa-ti afecteze productivitatea.

Salopete pentru a proteja hainele


Daca lucrezi intr-un service auto, cu diverse piese pline de ulei si vopsea, atunci ai nevoie de o salopeta de lucru pentru a-ti proteja hainele de zi. In plus, o astfel de meserie necesita ca angajatul sa lucreze sub masini, sa se aplece des si sa foloseasca foarte multe unelte. Asadar, salopetele de lucru realizate din materiale usoare, cu genunchi intariti si multiple buzunare incapatoare, sunt cea mai buna alegere pentru persoanele care lucreaza intr-un service auto.

Salopete cu buzunare multiple


Buzunarele sunt importante cand vine vorba de salopete de lucru si nu este de mirare de ce. Indiferent de sarcina pe care ti-ai propus-o, vei avea nevoie de instrumente si consumabile. Cu cat ai mai multe buzunare - si mai mari - cu atat ai mai multe sanse de a pastra tot ce ai nevoie la indemana, scutindu-te astfel de drumuri repetate. Pentru meseriile care necesita unelte si piese in permanenta, cauta salopete de lucru cu multe buzunare mari.

Salopete de lucru reflectorizante


Persoanele care lucreaza pe santier sau care efectueaza lucrari la nivelul drumurilor publice, pe timp de noapte, ploaie sau ceata, au nevoie de echipament de lucru cu vizibilitate ridicata. Este extrem de important ca salopeta de lucru sa fie conceputa cu benzi reflectorizante, astfel incat sa beneficiezi de vizibilitate ridicata, indiferent de zona in care te afli in timpul lucrarii. Acelasi lucru este valabil si in cazul purtarii de veste, jachete sau costume. Orice tip de imbracaminte de lucru trebuie sa contina elemente reflectorizante pentru a oferi vizibilitate angajatilor care activeaza in medii severe si periculoase.