Hachi - cel mai loial caine

Hachi - cel mai loial caine

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7605

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista oameni-caini si oameni-pisici. Se spuna ca ambele tipuri se aseamana foarte mult cu animalele care le plac atat de mult.


Oamenii pisici se vor a fi independenti, solitari, dar sunt si sireti, uneori te ataca atunci cand te astepti mai putin, iar de cele mai multe ori, vorbele lor se transforma in linguseli.


Oamenii caine sunt aceia care au nevoie de oameni in jurul lor, de oameni diferiti, de oameni multi, oameni care sa-i sprijine. In acelasi timp, precum niste caini loiali, stiu sa ofere ceva in schimb. Altfel n-ar mai sta pe langa casa omului.
Hachi


HachiChiar daca nu exista vreun om precum cainii acestei rase, cainele Hachiko, din rasa japoneza Akita, da o lectie tuturor oamenilor, indiferent de preferinte. E drept, insa, ca devine o lectie tot mai greu de invatat, ca loialitate ca in acest animal nu se vede in nicio fibra a fiintei umane. Aceasta rasa este considerata una dintre cele mai vechi din lume si a fost folosita pentru vanatoare si paza, datorita calitatilor mai mult decat umane ale cainilor.


Tocmai de aceea, in Japonia, acest caine a devenit un erou, o fiinta fidela chiar si dupa moarte. Una care asteapta, spera si nu se lasa foarte usor din bratele celor la care tine. Desi nu e ca un caine normal de curte, care-ti aduce mingea pe care i-o arunci departe zi de zi in chinurile antrenamentelor, stie sa faca altceva pentru tine. Fiind o rasa foarte protectiva si inteligenta, te face sa cazi pe ganduri atunci cand te intrebi: de ce ne e frica uneori de caini?
Statuia lui Hachiko din Japonia


Statuia lui Hachiko din JaponiaPuteti afla mai multe despre Hachi dintr-un film, Hachi: Dog's Tale, film care prezinta povestea unui astfel de caine, gasit intr-o gara de catre un profesor care facea naveta pentru a preda. De atunci, cei doi sunt de nedespartit, iar cainele il insoteste pe profesor in fiecare zi la gara si se intoarce apoi pentru a-l astepta. Totul pana intr-o zi cand, profesorul sufera un atac cerebral in fata studentilor sai si moare. Cainele, tot caine, n-are cum sa realizeze aceste fapte si continua sa isi astepte cel mai bun prieten in fata garii, timp de noua ani.


Filmul este realizat dupa o poveste adevarata, iar japonezii chiar i-au ridicat o statuie din bronz acestui erou national.