Nunta fara fotograf este ca dansul fara muzica

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFotograf, fotograf nunta, fotograf profesionist
Ultima actualizareLuni 24 iunie 2019
Vizualizari711

Voteaza & Distribuie

Descriere

Moda fotografiilor facute la nunta nu este una noua. Se faceau fotografii si in deceniile trecute la nunta sau la alte evenimente importante din viata noilor familii, evident, cu tehnologia de atunci. Odata cu evolutia tehnologiei lucrurile s-au schimbat si fotograful la nunta a devenit indispensabil.

Fotografii profesionisti folosesc cele mai moderne aparate foto si chiar drone, fotografiile sunt deja duse intr-o alta zona, nu mai sunt fotografii de eveniment, devin fotografii artistice. Fotograful care se ocupa de evenimentul respectiv are grija sa aiba un aparat cu rezolutie cat mai mare, cu pana la 42Mp, obiectivele puternice facand diferenta intre fotografia de amator si cea profesionala.

Dincolo de preturi fotograf nunta, care sunt pentru toate buzunarele, fotografii de nunta se deosebesc de cei normali prin viziune si creativitate. Nu e suficient sa faci cateva fotografii in diverse locuri pentru a obtine un album foto de senzatie.

Trebuie sa stii ce moment sa alegi sa imortalizezi o amintire, din ce unghi sa fotografiezi, cand ai cea mai buna lumina sau poate si o umbra care sa aduca mai mult mister atmosferei.

Dupa ce sunt facute fotografiile de nunta sunt prelucrate in programe speciale pentru corectie culori, expunere, contrast si incadratura, fotografiile din timpul filmarilor sunt verificate si sunt alese doar cele mai bune poze surprinse cat se filma.

Un fotograf va oferi si albume fizice cu pozele printate, albume digitale, chiar online, se organizeaza si sedinte foto in studio sau alte locatii cu editare profesionala in programe moderne de prelucrare grafica. In respectivele programe se fac corectii ale pielii, ridurile se estompeaza, la fel si imperfectiunile.

Toate fotografiile se predau pe suport digital personalizat, in functie de dorintele nuntasilor poate exista si cabina foto pentru poze la minut.

In privinta unor preturi fotograf nunta acestea difera in functie de profesionalismul si priceperea celui care face fotografiile, de echipamentul folosit, de numarul de sedinte foto si de locurile si dificultatea fotografierii, de timpul petrecut alaturi de nuntasi.

Tarifele se estimeaza si se negociaza, sunt incluse in pachete complete cu filmare si procesari, editari, daca sunt mai multi fotografi si o echipa intreaga pentru filmari pretul creste si mai mult.

Dar amintirile surprinse si calitatea buna a fotografiilor obtinute valoreaza mai mult decat orice suma ceruta de fotograful profesionist.