Facebook, un pericol?

Detalii

CategoriiIT
TaguriZara
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4731

Voteaza & Distribuie

Descriere



Facebook


Facebook



Facebook, reteaua sociala pusa la punct de Mark Zuckerberg, pe vremea cand era student si spera sa cucereasca intregul campus cu ea, este considerata drept „periculoasa" de catre Zara Phillips, nepoata reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.



In vreme ce regina are pagina pe Facebook si cont pe Twitter, apreciind si calitatile unui iPad, Zara Phillips, cea mai mare dintre nepoatele ei, maritata recent cu capitanul echipei de rugby a Angliei, a declarat intr-un interviu:



„Cred ca Facebook-ul este periculos. Atat de multi dintre cei pe care-i cunosc au dat de necaz din cauza paginii din Facebook. Eu, mai degraba, as pune mana pe telefon ca sa socializez. Sau Skype."



Zara a decis sa-si pastreze numele de fata din ratiuni profesionale, ea avand o cariera foarte promitatoare in echitatie. Din acelasi motiv, a anuntat ca si planurile privind copiii sunt, deocamdata, amanate pentru a-si putea perfectiona cariera. De altfel, Zara Phillips (a 12-a in linia de mostenire a tronului Marii Britanii) si sotul ei, Mike Tindall, sunt atat de preocupati de carierele lor incat luna lor de miere a durat numai doua zile.




Zara Phillips


Zara Phillips



„Nu vom putea sa ne bucuram de ea decat dupa ce ne vom retrage amandoi", a declarat ea presei. Ea prefera sa se relaxeze in alt fel, intre altele si pregatind faimoasele sale spaghetti bolognese, in bucataria casei sale din Gloucestershire, pentru sotul ei. In cercurile regale de la Londra, Zara Phillips este socotita un fel de „rebela", unul dintre motive fiind si piercingul recent pe care si l-a facut in limba.



Atitudinea sa fata de Facebook ar putea fi explicata prin controversele starnite de reteaua de socializare pe Internet. Reteaua este criticata atat de public, cat si de unii experti pentru o seama de probleme, incluzand protectia datelor personale, siguranta minorilor si copiilor cu pagini personale pe Facebook, precum si pentru imposibilitatea de a inchide un cont decat dupa ce toate datele din el sunt sterse manual.


In 2008, multe companii si-au scos publicitatea de pe site pentru ca era expusa pe pagini ale unor persoane controversate sau ale unor grupuri. De asemenea, Facebook a fost actionat in justitie de mai multe ori. Cu toate acestea, o serie de autoritati si guverne conteaza pe Facebook pentru a investiga delicte si pentru obtinerea de dovezi in unele cazuri penale, pentru contracararea unor alibiuri sau pentru a analiza unele mesaje.


In pofida „zarvei" de rau augur create in jurul sau, Facebook se dovedeste a fi o afacere foarte profitabila pentru Mark Zuckerberg, in prima jumatate a anului curent profiturile sale dublandu-se. Suma la care s-a ajuns ridicandu-se la 1,6 miliarde de dolari, dezvaluie surse la curent cu finantele Facebook. Nu este clar cat din aceasta suma provine din vanzarea de spatii publicitare si cat din alte activitati economice.


Facebook obtine si 30% din incasarile rezultate din vanzarea de bunuri virtuale, cum ar fi masinile digitale, animalele digitale, sau casele digitale, care apar in mediul jocurilor sociale cum ar fi Zynga’s FarmVille. Rezultatele financiare solide se explica prin eforturile investitorilor de creste valoarea actiunilor si prin atragerea de publicitate, la concurenta cu rivalii de la Google.


Creata de Mark Zuclerberg in 2004, in camera sa de camin de la Harvard, reteau Facebook are intentia de introduce noi aplicatii in aceasta luna, cum ar fi servicii pentru descarcarea si ascultarea de muzica. A devenit una dintre cele mai frecventate destinatii de pe web, oamenii petrecand ore in sir cu prietenii de pe retea, schimband fotografii si secvente video. Poate tocmai in aceasta absenta a contactului direct intre oameni o face si pe Zara Phillips sa vada un pericol in acaparatorul Facebook.