Efectul de sera

Efectul de sera

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7590

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una din cele mai mari probleme ale planetei noastre este efectul de sera. Efectele sale asupra animanelor si ale agriculturii sunt infricosatoare, iar cele asupra populatiei umane si mai ingrozitoare. Gazele de sera pot sta in atmosfera de la cativa ani, la cateva decade, sute sau chiar mii de ani. Indiferent de ce se va intampla, incalzirea globala va afecta Pamantul. Cateva din efectele cauzate de incalzirea globala sunt urmatoarele:
Raspandirea bolilor. In urma incalzirii tarilor nordice, bolile transportate de insecte migreaza spre nord, aducand plaga si boli cu ele. Oameni de stiinta cred ca in unele tari datorita incalzirii globale, malaria nu a fost complet exterminata.


Efectul de seraApe mai calde si mai multe uragane. O data cu cresterea termperaturii oceanelor, va creste probablitatea formarii de uragane puternice.


Uragane - efectul de seraProbabilitate de seceta ridicata si mari valuri de caldura. Cu toate ca unele zone ale Pamantului vor deveni mai umede din cauza incalzirii globale, alte zone vor suferi de mari secete si valuri de calduri. Cele mai mari secete vor fi in Africa, dar ele sunt de asteptat si in Europa. Apa in Africa este deja foarte greu de gasit, si dupa parerea grupului interguvernamental care se ocupa cu schimbarile climatice, incalzirea globala va distruge conditiile de viata, ceea ce ar putea duce la conflicte si chiar la razboi. In urma unor cercetari recente, exista o sansa de 90% ca 3 miliarde de oameni din intreaga lume sa fie nevoiti sa aleaga intre a se muta cu familia in zone cu conditii climatice mai blande sau de a muri de foame datorita schimbarilor climatice in urmatorii 100 de ani.


Secete - incalzirea globalaTopirea calotei glaciare. Aceasta va avea mai multe efecte.


Unul dintre acestea este cresterea nivelului marii. Exista 5,773,000 mile de cubi de apa in calotele polare, ghetari si sapada permanenta. Potrivut National Snow si Data Center, in cazul in care ghetarii s-ar topi, marile pamantului ar creste cu 70m. Din fericire, acest lucru nu se va intampla brusc.


Manhattan dupa cresterea nivelului mariiUn alt efect al topirii ghetei este dezechilibrul ecosistemului global. Apa din calote este apa potabila, iar daca s-ar topi ar desaliniza oceanul sau l-ar face mai putin sarat Desalinizarea curentilor de golf va modifica si curentii oceanici, cei care regleaza temperaturile. Lipsa curentilor sau iregularizarea lor ar raci zona Americii de nord-est si Europa de Est. Acest lucru va incetini insa alte efecte ale incalzirii globale in acele zone.


Desalinizarea oceanelor
Cresterea temperaturii si schimbarea peisajelor din cercul arctic va pune in pericol mai multe specii de animale. Doar cele care se vor adapta vor supravietui. Potrivit unui articol publicat in revista Nature, pana in 2050, cresterea temperaturii ar putea duce la extinctia a pana la un milion de specii. Si pentru ca nu putem exista fara o diversitate a speciilor pe Pamant, acest lucru este inspaimantator si pentru oameni.


disparitia speciilor


Sursa: www.planetsave.com