10 reguli pentru a conduce ecologic

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1692

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand polueaza cel mai mult o masina? In faza de productie a elementelor componente, de asamblare, pe durata de viata/exploatare, in timpul reviziilor si reparatiilor sau la casare?Ati ghicit! Un autovehicul polueaza cel mai mult in timpul exploatarii, adica atat timp cat este in functiune.Daca doriti sa abordati un stil de conducere ecologica si sa reduceti astfel poluarea, puteti incepe prin a urma aceste cateva reguli:01. Urmariti si anticipati cursul traficului

02. Folositi aerul conditionat doar atunci cand este necesar. Cand circulati la o viteza de peste 30 km/h este mai bine sa folositi aerul conditionat decat sa mergeti cu geamurile deschise.

03. Verificati regulat presiunea in pneuri si echilibrati rotile periodic

04. Indepartati lucrurile inutile din potbagaj si portbagajul sau suportii de pe plafon

05. Schimbati viteza in treapta superioara mai devreme decat o faceti de obicei

06. Planificati ruta si evitati ocolurile

07. Nu accelerati si nu franati violent, incercati sa pastrati un rulaj cat mai fluid

08. Asigurati o stare tehnica buna a masinii

09. Opriti motorul daca trebuie sa asteptati mai mult timp

10. Nu asteptati sa se incalzeasca motorul la turatia de ralanti. Porniti in trafic si rulati la o turatie moderata.Nu uitati ca a conduce ecologic si economic nu inseamna doar reducerea consumului de combustibil si a noxelor ci si a uzurii componentelor masinii si a nivelului de zgomot. Zgomotul produs de motorul unei masini care merge cu 4000 de rotatii pe minut polueaza fonic cat echivalentul a 32 de masini care ruleaza cu aceeasi viteza, dar cu 2000 de rotatii pe minut.


Un articol de Serban Crenganis


http://driving.skop.ro