Dougray Scott

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3395

Voteaza & Distribuie

Descriere

DOUGRAY SCOTT s-a nascut la Glenrothes, Fife, Scotia, unde a urmat Liceul Auchmuty. S-a instruit la Colegiul galez de muzica si drama, unde a fost rasplatit cu premiul Cel mai promitator student in drama, inainte de a-si face debutul in televiziune, in 1992 , la popularele spectacole britanice Taggart si Lovejoy . Curand dupa aceea a primit un rol principal in miniserialul Tell Tale Hearts.

Scott si-a facut debutul in filmul artistic in 1994 cu rolurile din Black Beauty si Princess Caraboo inainte de a se intoarce in televiziune intr-o multime de seriale si drame, printre care Soldier Soldier, The Place of the Dead si The Crow Road.  In 1997, a aparut in comedia neagra Twin Town, dupa care au urmat rolurile din Love in Paris, Magic Moments si Regeneration. In 1998, a in Deep Impact si a preluat conducerea rolurilor romantice in filmul cu succes de box office Ever After, unde apare alaturi de Drew Barrymore. Pentru acest rol a avut o nominalizare la Premiul Blockbuster Entertainment la categoria Cel mai bun debutant.

In 2000, Scott a jucat rolul ticalosului din Mission: Impossible II, pentru care a avut o alta nominalizare la premiul Blockbuster Entertainment. In 2002, a jucat in drama despre cel de-al doilea Razboi Mondial Enigma , alaturi de Kate Winslet si a aparut in filmul Lilianei Cavani Ripley’s Game, cu John Malkovich.  Anul urmator, a jucat alaturi de Tim Roth in drama istorica To Kill a King si, de asemenea, a avut rolul principal in thriller-ul The Poet.

Alte roluri notabile a mai detinut in filmele The Truth About Love, alaturi de Jennifer Love Hewitt, in filmul lui Bill Forsyth Gregory’s Two Girls, filmul lui David Kane This Year’s Love si recent in filmul lui Walter Salles Dark Water, alaturi de Jennifer Connelly, precum si in povestea cu vampiri Perfect Creature.  

La televiziune, Scott a aparut in rolul Ian Hainsworth, intr-un serial extrem de popular Desperate Housewives. A aparut in rolul Moses in miniserialul care a fost nominalizat la Premiul Emmy The Ten Commandments si a jucat rolul Sultan Schariar in filmul care a castigat acelasi premiu - Arabian Nights.

Pe scena, Scott a aparut in productia lui Sam Mendes To the Green Fields Beyond la Donmar Warehouse din Londra, in rolul comandantului scotian Lt. Child. De asemenea, a jucat in rolul titular din Becket , in productia West End a lui John Caird, alaturi de Jasper Britton.

  Scott locuieste in Los Angeles si in Marea Britanie.