De ce trebuie să ții cont atunci când alegi un serviciu de găzduire pentru siteul tău?

Detalii

CategoriiIT
Tagurigazduire web
Ultima actualizareJoi 4 iunie 2020
Vizualizari612

Voteaza & Distribuie

Descriere

În general, una dintre principalele probleme pe care le poți întâmpina atunci când ai un site web e găzduirea acestuia. Dacă se încarcă greu și pică destul de des iar de la o vreme constați că e accesat de din ce în ce mai puțin vizitatori, e clar că e ceva în neregulă cu hosting-ul. Dar cum alegi unul bun? De unde știi la ce trebuie să fi atent? Răspunsul la toate întrebările tale se află în articolul următor.

În primul rând trebuie să te orientezi spre un provider care să-ți ofere o soluție de hosting adaptată nevoilor tale. În cazul în care nu-ți trebuie foarte mult spațiu, putere de calcul mare și site-ul tău nu face prea mult trafic, există două soluții accesibile oricui, la buget redus.

  • Serverele partajate (Shared Hosting) au cele mai mici costuri, sunt ușor de folosit și nu-ți trebuie cunoștințe de programare pentru a le gestiona. Înainte de a alege această soluție, verifică cu cel care-l oferă ce specificații are serverul, ținând cont de faptul că îl împarți cu alți utilizatori. Contează dacă folosește stocare SSD sau HDD, dacă îți poate garanta o lățime de bandă suficientă sau dacă are suport tehnic non stop. De asemenea, este foarte important uptime-ul serverului, adică perioada de timp în care a funcționat fără oprire. În general ar trebui să nu optezi pentru unul care scade sub 99%.

  • Serverele private virtuale (VPS Hosting) sunt următorul pas în ceea ce privește hostingul. Găzduirea VPS are și ea avantajul unui cost redus dar la performanțe net superioare, pentru că împarți serverul cu foarte puțini alți utilizatori, cărora le sunt garantate resursele, în mod individual. Dacă alegi un VPS vei avea control extins asupra serverului și îl poți personaliza cu ușurință. Este soluția cea mai bună pentru site-urile care se extind și au nevoie de tot mai mult, dar nu necesită încă un server dedicat.

În schimb, dacă site-ul tău consumă multe resurse, are nevoie de flexibilitate și securitate sporită, trebuie să treci neapărat la soluții superioare de hosting.

  • Serverul dedicat (Dedicated Hosting) îți dă totul la cheie. Poți alege de la început specificațiile de care ai nevoie dar se poate upgrada și ulterior, destul de ușor. Costurile sunt sensibil mai mari iar pentru o administrare cât mai bună e nevoie de un tehnician sau să apelezi la o firmă care să se ocupe permanent de buna lui funcționare.

  • Serverele „in cloud” (Cloud Hosting) reprezintă cea mai scumpă variantă de găzduire, dar și cea mai fiabilă la ora actuală din punct de vedere a securității datelor și a vitezei. Față de hosting-ul tradițional, care pune pe același server mai multe site-uri, cel „in cloud” împarte site-ul pe diferite servere și îl mută foarte rapid în cazul în care apar probleme de securitate sau de funcționare. Datorită nivelului mare de protecție de care dispune, acest tip de găzduire este perfect pentru cei care administrează magazine virtuale.

Dacă vrei să-ți muți afacerea în online și să te apuci de eCommerce, poți folosi platforma Magento, recomandată de specialiștii în retail virtual. Este o platformă cu vechime, de încredere, plină de funcționalități menite să-ți ușureze treaba. Trebuie să știi destul de bine programare ca să o poți folosi la întreaga ei capacitate și necesită o investiție considerabilă, dar, cu toate acestea, faptul că e a treia cea mai folosită soluție de administrare a comerțului online din lume, spune multe despre potențialul ei. Fiind una dintre cele mai complexe platforme, are nevoie de un server puternic și rapid. Dar sunt câțiva provideri și la noi care oferă hosting Magento, optimizat special pentru această soluție de eCommerce.

Acum că știi care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când îți alegi serviciul de hosting pentru site-ul tău, nu-ți mai rămâne decât să le pui în practică. Atât timp cât evaluezi corect nevoile tale și ești atent la ce oferă fiecare provider în parte, lucrurile vor merge de la sine. Pentru că tehnologia este în continuă dezvoltare și pentru că mereu apar alte soluții, mai noi și mai performante, nu strică să te informezi, din când în când. Ai putea chiar găsi oferte mai bune, la prețuri mai mici.

Sursa foto: unsplash.com/photos/hpjSkU2UYSU