Care este nivelul de securitate de care ai nevoie in serviciul de gazduire web?

Care este nivelul de securitate de care ai nevoie in serviciul de gazduire web?

Detalii

CategoriiIT
Tagurigazduire web
Ultima actualizareJoi 6 ianuarie 2022
Vizualizari92

Voteaza & Distribuie

Descriere

Securitatea unui website implica toate masurile luate pentru protectia datelor confidentiale si a informatilor afisate in pagini. Scopul acestui proces este cel de a preveni fraudele cibernetice si de a impiedica persoanele rau intentionate sa compromita continutul. Pe piata exista multe pachete de gazduire web, insa nu toate garanteaza protectie in acelasi mod. Iata care sunt cele mai importante elemente si ce trebuie sa stii despre acestea!

Certificat SSL

Un certificat SSL stabileste faptul ca identitatea site-ului este una reala si conexiunea dintre server si browser a fost criptata. Acest serviciu digital indica daca paginile pot fi accesate in siguranta si este afisat printr-un lacat verde in partea stanga a domeniului. In cazul in care un certificat nu este instalat, lacatul va fi rosu si protoclul de acces HTTP.

Certificatele SSL pot fi disponibile atat gratuit, cat si cu plata. Cele din categoria premium dispun de o criptare imbunatatita si vin la pachet cu o asigurare, care promite faptul ca te ajuta sa depasesti pierderile financiare in anumite situatii. Desi nu este necesar sa detii unul pe serverul de gazduire web, in cazul unui magazin online sau al altei afaceri similare vei reusi sa iti stabilesti prezenta pe piata intr-un mod mai simplu. Pe langa asta, certificatele premium necesita o procedura de validare care te ajuta sa castigi mai usor increderea vizitatorilor.

Firewall

Un firewall este un serviciu de securitate care monitorizeaza traficul de retea. Ulterior, sunt blocate anumite actiuni de intrare/iesire, in baza unui set de reguli. Scopul este cel de a preveni accesul persoanelor rau intentionate si de a impiedica virusii sa actioneze. Cu alte cuvinte, programele firewall sunt precum un paravan pentru computer. Acestea pot fi de tip software sau hardware, fiind recomandat sa le detii pe ambele. In cazul serverelor VPS si a celor dedicate, pot fi necesare configuratii suplimentare si instalarea unui antivirus pe sistemul de operare. Pe de alta parte, vei sti faptul ca in toate pachetele de gazduire web ai parte de protectie DDoS si nu vei putea fi afectat de atacurile de acest tip.

Backup pentru fisiere

Serviciul de backup automat este o necesitate, deoarece sansele de a efectua aceasta operatiune singur sunt foarte mici. Pe de alta parte, nu este nevoie sa achizitionezi plugin-uri scumpe sau sa optezi pentru un plan de hosting care necesita investitii suplimentare ca sa ai parte de aceeasi functie. In schimb, alege o firma care ofera gratuit serviciul de backup automat. In acest mod, nu trebuie sa mai intri mereu in panoul de control si sa descarci baza de date sau fisierele. In schimb, operatiunea de backup are loc automat la fiecare 24 de ore si nu mai sunt necesare alte interventii. In mod contrar, vei putea restaura oricand continutul si vei preveni avariile de sistem sau erorile care apar cand faci modificari in coduri.

Update-uri la software si pluginuri

Pe masura ce tehnologia evolueaza, apar din ce in ce mai multe metode prin care pot fi detectate brese de securitate in sisteme. Asadar, proprietarii de website-uri trebuie sa se asigure de faptul ca au intotdeauna sistemul de gestionare al continutului la zi. Acelasi lucru este valabil si in cazul plugin-urilor sau al temelor.

Daca alegi sa lucrezi in WordPress, este bine cunoscut faptul ca aceasta platforma lanseaza patch-uri foarte des. Actualizarea sistemului la cateva momente de la aparitia unui update garanteaza un grad inalt de securitate, iar totul poate fi automatizat. In situatia in care furnizorul de gazduire web nu ofera astfel de servicii, instaleaza Automat Updater si vei rezolva problema.