Cumpără inteliegent, produse naturale, bio 100%

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriproduse bio, produse naturale
Ultima actualizareMarti 9 iunie 2015
Vizualizari1133

Voteaza & Distribuie

Descriere

De când am devenit mai conştienţi de faptul că alimentele procesate nu sunt sănătoase, că adaosul de compuşi şi e-uri afectează în timp sănătatea, piaţa de produse bio a devenit o reală afacere. Din păcate unii merg pe principiul „afară vopsit gardul, înăuntru’ leopardul”; fie nu trec toate ingredientele, nu toate gramajele, fie că este vorba de aparenţe în reţetǎ unii pacalesc, sub o etichetǎ, cu ceea ce consumatorul şi-ar dori sa audǎ.

Cum ştii că un produs este 100% bio, cum eviţi să achiziţionezi produsele modificate genetic? La trucurile pe care poate se ştiu până acum se adaugă şi cumpărăturile de la Bio-Superfood.ro. În general, a cumpără de la cei care sunt un mare brand, de la cei care respectă brandul şi misiunea de acest fel reprezintă un mare plus. Există raioane numai cu produse de acest fel sau site-uri de asemenea; astfel de produse sunt fără conservanţi, aditivi, cultura nu a depins de anumite fertilizări şi pesticide şi asta se specifică la fiecare produs în parte.

De asemenea, ar fi bine să evităm anumite produse, cele de regulă înscrise pe lista neagră a produselor modificate genetic. Varietăţi ale produselor procesate sunt cu un semn de exclamare în acest sens, de la porumbul sun formă de sirop la mălai, de la soia şi derivatele sale la acidul citric, lactic sau glucoză. Dacă nu ştim cu exactitate provenienţa unor produse specialiştii spun că ar fi mai bine să stăm departe de puterea comercială pe segmente precum: iaurt îngheţat, mâncare de tip instant, zahăr şi condimente sub formă de pudra, maioneze şi sosuri de acest gen, sosurile precum cel de soia, dressing-uri de salate.

Sfaturi pe termen lung

În condiţiile în care trăim între betoane, cu un aer mai poluat, ideal ar fi să avem o sursă proprie de furnizare a unor produse de consum. Tot ce înseamnă bio vine din curtea ţăranului. Dacă nu pe cont propriu sa gǎseşti furnizorul perfect, atunci la târgurile de profil găseşti varietatea de produse realizate după reţete vechi şi sigure. Asta pentru că deşi procesul este poate unul de migală, ce ocupă mult timp şi astfel producţia este mai mică faţă de puterea industriei, ai garanţia produselor naturale, din inima naturii.

Alte sfaturi care te păzesc oarecum de consumul de produse ce pot afecta sănătatea înseamnă şi atenţia pentru fiecare lucru. Controlul ingredientelor îl ai mai degrabă când găteşti acasă şi nu consumi mâncare făcută la foc automat în orice tip de unitate. Sau cum ar suna propria investiţie în sursa alimentară? O mică fermă, o mică grădinǎ care să asigure dacă nu mai mult atunci cel puţin necesarul unei familii în ceea ce priveşte furnizarea de produse.

Se cere timp, efort, implicare. A avea grijă de mâncarea pe care o consumi este responsabilitatea de acum şi pentru ceea ce va urma. Este atenţia cuvenită gustului însă în acelaşi timp şi a măsurii de a nu ne lasă pradă tentaţiei faţă de ceea ce pare bun însă în concret nu are valoare nutriională.