7 rezoluții sănătoase pentru anul 2020

7 rezoluții sănătoase pentru anul 2020

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriproduse bio, produse naturale
Ultima actualizareVineri 24 ianuarie 2020
Vizualizari487

Voteaza & Distribuie

Descriere

Anul 2020, numai bun pentru a îți impune niște rezoluții pe care să le urmezi tot anul și, de ce nu, toată viața. Anul 2020 este perfect pentru a începe să ai grijă mai mult de persoana ta, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Iată șapte dintre cele mai sănătoase rezoluții care te vor ajuta să faci din anul 2020 cel mai bun de până acum.

1. Mănâncă mai sănătos

Poate sună a clișeu, însă mâncatul sănătos chiar poate contribui la o stare mai bună, atât fizică, cât și psihică. Asta nu înseamnă că trebuie să slăbești cinci kilograme sau că trebuie să pui două. Impune-ți o dietă sănătoasă, să consumi zilnic fructe, legume, proteine, carbohidrați, astfel încât să îți asiguri aportul zilnic necesar de vitamine și minerale. Combină-le cu grijă, acordă o mare atenție cantității și ai să vezi cum această dietă va deveni un mod de viață fără prea mult efort.

2. Elimină toate obiceiurile rele și nesănătoase

Da, aici intră o mulțime de activități pe care le faci conștient sau inconștient. Trecem peste fumat și consumul excesiv de alcool, dulce sau sărat și mergem la altele pe care poate ai tendința să nu le consideri atât de nocive.

  • Elimină sucurile și consumă cât mai multă apă.
  • Încearcă să reduci numărul de nopți pierdute și seri lenevite pe canapea. În schimb, încearcă să adormi mai devreme și plimbă-te cât mai mult pe jos.

3. Trezește-te mai devreme

Mai mult ca sigur ai auzit vorba „Cine se trezește devreme departe ajunge”. Află că este cât se poate de adevărată. Cu cât te trezești mai devreme, cu atât ai mai mult timp de a face lucrurile așa cum trebuie, precum:

  • să nu sari peste micul dejun și să îl iei în liniște;
  • să nu alergi pe drum spre birou, ci sa ajungi la ora stabilită fără stres;
  • Pentru a nu folosi cuvântul „sport”, deoarece știm că are tendința să sperie, vom spune că poate vei avea timp să faci mișcare preț de jumătate de oră.

4. Fă numai ce îți place

Această rezoluție ajută enorm psihicul. Elimină din viața ta pe cât posibil acțiunile neplăcute, dar pe care le consideri obligatorii și încearcă să le înlocuiești cu ceva mai plăcut. Spre exemplu, dacă nu îți place să speli vase, ia în considerare să investești într-o mașină de spălat vase. În acest fel ai scăpat de o activitate neplăcută, iar în timpul acela poți face altceva, cum ar fi să citești o carte sau să vezi un episod din serialul preferat.

5. Înconjoară-te numai de oameni plăcuți

Dacă mai devreme spuneam să elimini obiceiurile nesănătoase din viața ta, rezoluția poate fi valabilă și în ceea ce privește oamenii cu care te înconjori. Ai un grup de prieteni cu care simți că ieșitul se face mai mult din obligație decât din plăcere? Atunci este momentul să te îndepărtezi și să îți petreci timpul respectiv cu altcineva. Cu cât oamenii cu care îți petreci timpul sunt mai plăcuți, cu atât mai mult vei elimina din senzația de „timp pierdut”.

6. Citește mai mult

Încearcă să reduci cât mai mult timpul pierdut pe rețelele de socializare sau în fața televizorului. Cititul este hrană pentru suflet. Indiferent ce îți place să citești, fie că e poezie sau literatură SF, cu cât citești mai mult că atât vei observa că ai sufletul mai relaxat. Nici măcar nu este nevoie să cumperi toate cărțile pe care îți dorești să le citești. Poți opta în schimb pentru un abonament la una din bibliotecile online. Multe dintre ele aduc cărțile acasă și vin să le ridice pe cele pe care vrei să le returnezi.

7. Scrie un jurnal

Avem tendința să uităm, grăbiți fiind de viteza cu care se întâmplă toate lucrurile din jurul nostru. De aceea, să ții un jurnal cu toate lucrurile pe care vrei să le faci, cu toate amintirile plăcute, dar și neplăcute poate fi o idee extraordinară. Iar dacă îl vei citi la final de an, se poate dovedi o lectură extrem de interesantă și o sursă de inspirație pentru stabilirea rezoluțiilor anului 2021.

Acestea sunt poate printre cele mai sănătoase rezoluții pe care ți le poți seta pentru anul 2020. Chiar dacă a început de ceva timp, nu este niciodată prea târziu să le setezi pentru a duce o viață sănătoasă din punct de vedere fizic și, mai ales, psihic.

Sursa foto: pexels.com/photo/person-holding-white-ceramic-mug-with-lemon-near-book-and-sliced-bread-on-white-comforter-1065588/