Metode eficiente și naturale pentru stimularea sistemului imunitar

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriproduse naturale, suplimente naturale, tratamente naturiste
Ultima actualizareVineri 21 ianuarie 2022
Vizualizari381

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sistemul tău imunitar te apără de microorganisme, iar atunci când acesta dă greș germenii pătrund în organism și determină îmbolnăvirea. Cum poți evita acest lucru? Prin stimularea sistemului imunitar, desigur! Întărirea sistemului imunitar ar trebui să fie o prioritate pentru oricare dintre noi, dat fiind că imunitatea este singura barieră dintre factorii exteriori și organismul uman.

Vestea bună este că există numeroase remedii naturiste pe care le putem folosi pentru a ne întări sistemul imunitar. Descoperă în rândurile următoare cele mai populare metode naturale pentru stimularea sistemului imunitar!

Ghimbirul


Una dintre cele mai eficiente metode naturiste de susținere a sistemului imunitar este ghimbirul. Acesta este o plantă care se poate consuma atât sub formă de ceai, cât și amestecat cu miere sau sub formă de condiment pentru diverse preparate. Ghimbirul este un remediu excelent pentru întărirea sistemului imunitar și pentru combaterea răcelii și gripei.

Mierea

Mierea este unul dintre cel mai des întâlnite alimente din locuința noastră, având o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului. Mierea nu numai că stimulează sistemul imunitar, însă ajută și la tratarea tusei, a răcelilor și a durerilor în gât, având un puternic efect antibacterian. Tot din seria produselor naturiste apicole face parte și lăptișorul de matcă, acesta dovedindu-se extrem de eficient în stimularea sistemului imunitar și restabilirea activității hormonale.

Socul

Socul este unul dintre puținele plante medicinale cunoscute în medicina populară care îmbunătățește starea de sănătate și are o mulțime de efecte terapeutice în tratarea a numeroase afecțiuni. Socul întărește sistemul imunitar, este folosit ca supliment alimentar și crește rezistența organismului. De asemenea, socul este eficient în ameliorarea simptomelor specifice răcelii.

Aronia


Aronia este un fruct cu o mulțime de avantaje asupra sănătății organismului uman, cea mai frecventă formă de consum fiind sucul de aronia. Acesta are capacitatea de a proteja și de a întări sistemul imunitar, datorită conținutului bogat de vitamine și minerale necesare organismului. Mai mult decât atât, sucul de aronia apără organismul de virusuri, scade șansele de infectare și oferă energia de care ai nevoie pe parcursul zilei.

Cătina


O altă metodă eficientă de stimulare a sistemului imunitar este și cătina, o plantă ale cărei părți componente are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cura cu fructe de cătină e recomandată la finalul verii, ajutând la întărirea sistemului imunitar împotriva bolilor care pot apărea la începutul sezonului rece. Pe lângă sporirea imunității, cătina ajuta la tratarea inflamațiilor, la îmbunătățirea sistemului digestiv, la remedierea problemelor articulare și stimularea secreției de colagen.

Echinacea


Echinacea este o plantă care ajută la pregătirea organismului și la adaptarea acestuia odată cu trecerea la sezonul rece, sporind imunitatea. Această plantă are o acțiunea bacteriostatică asupra unor bacterii, virusuri și fungi, dovedindu-și eficiența în combaterea infecțiilor, a gripei și răcelii.

Arnica


Atunci când vine vorba de stimularea sistemului imunitar, arnica este una dintre cele mai prețioase plante. La nivel intern, aceasta acționează asupra gâtului și căilor respiratorii superioare, în timp ce în administrarea externă, are rol de îmbunătățire a circulației sângelui, de încălzire a extremităților, de ameliorare a echimozelor și de oferirea unui confort fizic crescut, prin decontractarea musculaturii.

Sucul de portocale și morcovi


Ușor de preparat, sucul de portocale și morcovi este o licoare excelentă pentru stimularea sistemului imunitar, datorită antioxidanților și cantităților ridicate de vitaminele A și C pe care le conține. Vei avea nevoie doar de un morcov și două portocale pentru a obține unul dintre cele mai bune remedii pentru întărirea sistemului imunitar și este bine să consumi acest suc indiferent de sezon.

Sportul și mișcarea

Sportul și mișcarea sunt, de asemenea, metode la îndemână pentru a ne crește imunitatea organismului. Acestea determină circulația mai rapidă a globulelor albe și a anticorpilor, activitatea fizică fiind considerată a fi izvorul tinereții. Astfel, mișcarea îți va crește rezistența în fața virusurilor, va ajuta la eliminarea stresului și a depresiei, va combate insomnia și va îmbunătăți capacitatea de concentrare.

Expunerea la soare


O altă metodă simplă și eficientă de stimulare a sistemului imunitar este și expunerea la soare. Limfocitele se înmulțesc sub efectul razelor naturale ale soarelui, acestea având un rol important în lupta cu bacteriile și mențin corpul sănătos. De asemenea, expunerea la soare stimulează secreția de vitamina D, cu rol deosebit în ajutarea sistemului imunitar să lupte împotriva bolilor.

Suplimentele naturale


Magazinele naturiste și farmaciile sunt pline de vitamine, minerale și suplimente alimentare care promit să sprijine sistemul imunitar. Astfel, dacă faci des infecții, poți apela la produse naturiste pentru imunitate, pe bază de vitamine și minerale, cu rol în stimularea sistemului imunitar. Desigur, înainte de toate este indicat să discuți cu medicul tău, să ții cont de recomandările sale și să acționezi în consecință.

În concluzie, acestea sunt cele mai eficiente și naturale metode pentru stimularea sistemului imunitar. Ține cont de sugestiile noastre și cu siguranță sistemul tău imunitar îți va mulțumi, pe termen lung!

Sursa foto: shutterstock.com