Cum sa calatoresti usor cu trenul?

Detalii

CategoriiDivertisment, Turism
Taguricalatorii, Cum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari4049

Voteaza & Distribuie

Descriere

Intr-o tara in care soselele lasa mai mereu de dorit, iar o masina nu-si permite oricine, iar combustibilul se scumpeste de pe o zi pe alta, ajungem sa apelam, de cele mai multe ori, la trenuri. Ca autocarele nu se avanta cu reduceri, iar daca sunt abia le simti. Suntem fii ai Mocanitei, ne place sa ne petrecem timpul pe sine, chiar daca uneori ne saturam de ce se intampla in jur.

Statul prin gari, asteptatul dupa bilete, cautarea liniei si a vagonului potrivit, sunt numai cativa pasi inainte de ceea e unii numesc un chin. Si atunci te intrebi, mai ales cand ai in fata un drum de jumatate de zi sau mai mult, cum poti face aceasta calatorie, dintr-un calvar, o placere sau macar un drum linistit.

Dupa mai multe plimbari prin trenurile patriei, fie ele personale, accelerate ori rapid, am reusit sa facem o selectie a lucrurilor ce te pot ajuta sa ai un drum calm si fara neplaceri frecvente.

Biblioteca pe roti:

Carte de calatorie

Cartea iti poate fi un bun prieten in timpul

unei calatorii cu trenul.

Cartea din geanta n-ar trebui sa lipseasca nici in cazul unei plimbari prin parc, cu-atat mai mult cand te aventurezi intr-un drum lung. Daca ai parte de lumina, liniste si rabdare, poti rasfoi pret de cateva ore o cartulie. Cele mai intense lecturi se fac pe tren, timpul curge, paginile la fel si te simti mult mai bine cand vezi ca timpul nu-i pierdut fara rost. De cunostinte toti avem nevoie, fie ca e un ziar, o eticheta, o revista sau un Kafka.

Muzica din casti:
Sunetul rotilor pe sine, acel "u-ci-ci" continuu era fascinant cand eram la gradinita. Iar acum e acompaniat de seminte sparte in dinti prea grabiti, alte muzici deloc melodioase, sforaieli si diverse fosneli. Mareata interventia dopurilor muzicale. Fie ca ai un telefon mai dotat, un mp3 player (de se mai fabrica) sau ai trecut la ipad, respectiv iphone, esti asigurat. Iti pregatesti playlist-ul de drum si stai linistit. Iar in timpul asta poti fie sa citesti, fie sa-ti lipesti nasul de geam si sa privesti imprejurimile ori, pentru o scurtare mai fortata a drumului, sa dormi.

Filmele de pe genunchi:

Din fericire, daca nu mai suporti filmul pleoapelor, acum ca sunt si prize laterale pe tren (cateodata si functioneaza), poti ca o fiinta mobila si fara fire, sa-ti asezi laptop-ul pe genunchi si sa urmaresti un film, un serial, desene animate. Daca esti si mai norocos si ai Internet mobil la tine, poti trece multe bariere. Dar sa nu uiti ca mai poti ramane fara semnal.

Socializare vrand-nevrand
Oamenii interesanti mai calatoresc si cu trenul. Nu stii niciodata cum ajungi in ultimul moment, in ceva gara si ceri un bilet spre nicaieri. Asa din senin, unele persoane apar in gari si cer un tren spre urmatoarea destinatie. Daca dai de ei pe tren si nu numai, poti inchega diverse placute conversatii. Oamenii sunt frumosi cand se lasa descoperiti, cand ii poti citi de aproape. Mai lasi cartea intr-un colt si scoti macar o casca in urechi. Socializarea pe tren e buna, poate cea mai utila pentru cand vrei sa zboare timpul. Iar daca prinzi lejer un loc intr-un compartiment liber, poti apela la telefonul mobil.

Jocuri impotriva plictiselii


Tren


Carti de joc, Monopoly, Nu te supara frate! si multe altele, ajuta la un drum armonios. Dar, pe langa spatiu, mai ai nevoie si de o gasca de prieteni cu care sa imparti toate zambetele. Iar cand ii ai alaturi, drumul devine mai usor de la sine.

Bineinteles, lista poate continua. Sunt la fel de multe motive sa zburzi cu trenul, precum si sa zaci morocanos, asteptand ultima gara. Tine de atitudine si de deschiderea catre alungatul spiritului posac.

sursa foto: deviantart.com