Cum se orientau strămoșii noștri fără GPS?

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriGPS, Monitorizare GPS
Ultima actualizareMiercuri 19 februarie 2020
Vizualizari744

Voteaza & Distribuie

Descriere

E interesant să ne gândim cum reușeau strămoșii noștri să parcurgă lumea întreagă fără nicio soluție de monitorizare flotă sau de orice altă formă de monitorizare gps. Călătoriile lungi care durau zile, uneori săptămâni sau chiar luni de zile erau adevărate provocări pentru transportatori. De mult, curieratul se făcea sub o formă cu totul și cu totul diferită. În acea perioadă în care mașinile nici nu existau, adesea, oamenii băteau acele distanțe la picior.

Articolele de mici dimensiuni erau livrate mai mereu de tineri care voiau să facă un ban de buzunar, iar la cele voluminoase vizitiii cu căruțele erau cei care veneau în ajutor. Pe distanțe foarte mari, navigația maritimă era mereu preferată, iar unde nu era posibil, căruțe mari și rezistente erau alese în mod special.

Rute rapide? Cum le găsești?

Așa cum astăzi sunt căutate soluții de monitorizare flotă avansate sau mai bine spus soluții de monitorizare gps care să fie cât mai precise. Pe atât de căutați erau navigatorii cu experiență. Cunoștințe precum orientarea după stele, citirea și interpretarea corectă a hărților (alături de busolă), interpretarea semnelor meteorologice și chiar numărul de limbi vorbite erau de o importanță deosebită pentru transportatori. Din cauză că atât de multe cunoștințe sunt greu de stăpânit de un singur om, de cele mai multe ori, transporturile la mari distanțe erau conduse de un grup de navigatori experimentați.

Totuși chiar și multă experiență în acest domeniu, rutele cele mai scurte erau cunoscute doar localnicilor. De aceea navigatorii mereu căutau informații în rândul localnicilor sau îi angajau pe cei care stăpâneau bine rutele din zonă. Acum, cu ajutorul soluțiilor de monitorizare gps știi instant cea mai scurtă rută, fără să fii nevoit să întrebi alți transportatori din zonă de drumuri sau de căi de acces.

Prin monitorizarea gps a vehiculului, acum, localizarea și poziționarea pe hartă este la un click distanță. În trecut, era nevoie de o întreagă serie de abilități ca să știi cu exactitate coordonatele geografice ale unui vas sau vehicul. Critice pentru navigația pe apă, longitudinea și latitudinea se puteau obține numai printr-un proces complex de calcul, iar precizia lor era de cele mai multe ori îndoielnică.

Problemele de orientare care creau întârzieri sunt aproape complet eliminate prin sistemele moderne de navigație. Prin utilizarea unei platforme de monitorizare flotă, o companie face mai mult decât de a-și urmări șoferii și de a verifica statusul unui transport. Cu ajutorul unei soluții de monitorizare GPS completă, firmele își optimizează timpii de transport și chiar costurile financiare. Astfel fac economii atât pentru clienți, cât și pentru ei.