Cum scapi de acnee? 4 sfaturi simple

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriAcnee, crema antiacneica, tratament acne
Ultima actualizareMiercuri 18 noiembrie 2020
Vizualizari637

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acneea este o afecțiune dermatologică întâlnită atât la femei cât și la bărbați, indiferent de vârstă, dar este vizibilă, mai ales, la adolescenți. Afecțiunea apare când glandele sebacee atașate foliculilor de păr sunt stimulate, în momentul pubertății sau din cauza unor modificări hormonale. Sebumul este o substanță naturală care protejează pielea și, când este produs în exces, blochează foliculul firului de păr. Consecința? Formarea unui punct alb, dacă este acoperit de un strat subțire de piele, sau de un punct negru, dacă este expus la aer.

Dacă te confrunți cu acneea, știi cât de inestetic arată și, uneori, chiar și dureros, din cauza inflamațiilor. Iată câteva sfaturi simplu de pus în practică, sfaturi care te vor ajuta să ai un ten sănătos și luminos.

Curăță, porii regulat

Blocarea porilor este una dintre principalele probleme care cauzează acneea. De aceea, vizitele regulate la cabinetul de cosmetică te vor ajuta să ai tenul mult mai curat și fără puncte negre. Orice ai face, nu încerca să le scoți acasă pentru că le vei inflama și vor arăta mult mai rău. În plus, riști să te alegi cu urme. Dacă, totuși, vrei să-ți cureții porii acasă, aplică, o mască simplă cu argilă, pe care o ștergi înainte să se usuce total. După ce clătești bine fața, șterge-o de apă și folosește o cremă hidratantă non-grasă. Poți repeta acest procedeu de câteva ori pe săptămână.

Curăță-ți și îngrijește-ți tenul

Nu există o formulă magică și 100% eficientă, când vine vorba despre curățarea și îngrijirea tenului. Trebuie, doar, să găsești produsele adecvate dar și să îți creezi o rutină care ți se potrivește. Tenul acneic este cel gras și uleios, care are nevoie să fie spălat zilnic, dimineața și seara, cu produse speciale pentru acest tip de ten. De asemenea, de două ori pe săptămână, aplică exfolianți, dar și măști cu acid salicilic, ingredient cu efect exfoliant. Aceste produse te ajută să îndepărtezi stratul de piele moartă și să deschizi porii. Aplică, de asemenea, produse de machiaj blânde cu pielea, precum o cremă bb sau cremă cc și multe ingrediente naturale.

Folosește produse antibacteriene

Produsele de curățare antibacteriene vin sub formă de geluri, creme și loțiuni care se aplică pe zona afectată. Ingredientele active care distrug bacteriile de la suprafață includ peroxidul de benzoil, sulful și resorcinolul. Dacă folosești produse cu peroxid de benzoil, s-ar putea să dezvolți o oarecare sensibilitate la soare, așa că, nu uita să aplici protecția solară când ieși din casă.

Discută cu un medic dermatolog

Dacă te confrunți cu probleme serioase și crezi că acneea îți poate lăsa cicatrici, mai bine consultă un dermatolog care să îți stabilească un plan de tratamanent. Reține, totuși, că nu există niciun tratament care să prevină urmele, ci unele care să rezolve problemele tale cât mai minim invaziv cu putință. Medicul te poate îndruma fie către antibiotice și antibacteriene aplicate extern, fie medicamente pe cale orală.

În funcție de gravitate și de situație, alege să îți tratezi acneea cu remedii simple sau să apelezi la sfaturile unui medic. Nu ezita să tratezi această problemă, pentru că poți să o rezolvi destul de ușor.

Sursa foto: pixabay.com/photos/girl-face-leaves-beauty-portrait-2201434/