Jamie Foxx

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3190

Voteaza & Distribuie

Descriere

Jamie Foxx este castigatorul Oscarului in 2004, pentru portretul pe care-l realizeaza in Ray, o biografie a cantaretului Ray Charles, film multipremiat al regizorului Taylor Hackford. In acelasi an este nominalizat tot la premiul Academiei, pentru rolul secundar din thriller-ul lui Michael Mann, Collateral. Seria premiilor fusese deschisa de cele pentru filmul TV Redemption: The Stan Tookie Williams Story. De alfel, Foxx este singul actor care a primuit trei nominalizari la Globul de aur si patru la premii la SAG in acelasi an, fiind si primul actor afro-american care a fost nominalizat de doua ori la Oscar (pentru doua filme diferite) in acelasi an.

In 2006, Foxx a facut parte din distributia filmului Dreamgirls (r: Bill Condon), alaturi de Beyonce si Eddie Murphy.

Prin casa sa de productie, Foxx King Entertainment, este implicat in productia de filme, pentru pelicula Life Support, fiind si producator executiv.

In plan muzical, albumul sau de debut “Unpredictable”, a fost nr.1 in topuri timp de cinci saptamani, a fost vandut in peste un milion de exemplare in 20 de zile si a fost nominalizat la 8 premii Billboard Music si trei Grammy. In ianuarie 2007, Foxx a anuntat lansarea propriului post de radio, The Foxxhole.

Inceputurile sale actoricesti sunt legate de serialul de comedie In living Color, iar in 1996 isi lanseaza propriul sau serial TV, The Jamie Foxx Show, cu cinci ani de viata, plina de succese. Intrarea pe usa mare a cinema-ului o face in 1999, cu rolul din filmul lui Oliver Stone, Any Given Sunday. Urmeaza Ali in 2001 si comedia HBO Jamie Foxx: I Might Need Security. A jucat in filmul lui Michael Mann, Miami Vice, si a fost partenerul lui Jake Gyllenhaal in pelicula lui Sam Mendes, Jarhead.