Cum să îndepărtezi corect machiajul: 6 sfaturi pentru un ten curat și sănătos

Detalii

CategoriiInfrumusetare
TaguriMachiaj
Ultima actualizareJoi 7 septembrie 2023
Vizualizari324

Voteaza & Distribuie

Descriere

Demachierea este o etapă esențială în ritualul de îngrijire a pielii, pe care este recomandat să nu o sari, nici măcar în momentele în care ești obosită. Să te culci cu machiajul pe față este una dintre cele mai mari greșeli pe care o poți face privind îngrijirea pielii, deoarece vei încuraja îmbătrânirea prematură a acesteia. Și, nu-i așa? Nimeni nu își dorește să îmbătrânească repede.

De aceea, este important ca, în fiecare seară, înainte de culcare, să respecți un ritual de îngrijire a tenului, asigurându-te că îndepărtezi orice urmă de machiaj. După ce te asiguri că din trusa de îngrijire nu îți lipsește un demachiant și un cleanser pentru fata pentru toate tipurile de ten, urmează sfaturile de mai jos:

Nu te grăbi


Mai ales când vine vorba despre demachierea pielii din jurul ochilor, este important să lași demachiantul să acționeze. Aplică-l pe toată fața și dă-i timp câteva minute pentru a înmuia produsele de make-up aplicate - fardul de obraz, eyelinerul sau mascara. În acest fel, te asiguri că dimineața nu te vei mai trezi cu urme de machiaj pe față. Apoi, ia o dischetă demachiantă și îndepărtează ușor produsele de pe ten, fără să freci pielea, pentru că poți cauza iritații.

Evită șervețelele umede demachiante


Probabil că ai văzut prin magazine acest tip de șervețele, însă nu sunt cea mai bună idee dacă vrei să fii sigură că machiajul a fost îndepărtat complet. Cel puțin, nu utilizate fără să cureți după cu apă și cu un cleanser pentru față. Altfel, riști să te trezești cu acnee și puncte negre, deoarece porii rămân înfundați.

Folosește un cleanser


Pe piață există cleansere special concepute pentru îndepărtarea machiajului, care sunt foarte eficiente în acest sens. Dacă produsul tău nu este de acest fel, este probabil ca produsele rămase pe ten să se transfere pe prosopul tău de față, atunci când te ștergi. Pentru a nu schimba cleanserul, este necesar să folosești înainte apă micelară sau lapte demachiant pentru îndepărtarea machiajului.

Demachiază bine pleoapele


Cea mai neglijată zonă în timpul demachierii este marginea pleoapei, loc în care creionul și rimelul se pot acumula în timp și pot duce la iritația ochilor. Așadar, asigură-te că îndepărtezi eficient machiajul din această zonă sensibilă, inclusiv de pe gene. Mișcă discheta în sensul creșterii firelor de păr, pentru a evita căderea genelor.

Nu uita de conturul feței


Cele mai multe persoane uită să demachieze gâtul sau conturul feței, zona de unde încep să crească firele de păr. Chiar dacă ești obosită, ține minte că detaliile fac diferența. Astfel, vei evita apariția porilor înfundați, destul de inestetici.

Hidratează la sfârșit


Chiar dacă nu ai piele uscată, procesul de demachiere trebuie încheiat cu hidratarea tenului. Aplică o cremă potrivită nevoilor pielii tale și una specifică pentru ochi. Nu uita de un balsam de buze, care te va ajuta la prevenția crăpăturilor.

Nu uita: Demachierea este esențială pentru un ten frumos, mai ales dacă o realizezi cu ajutorul unor produse de calitate, precum dermatocosmeticele, și te va ajuta să ai un ten luminos și îngrijit pentru mult timp.
Sursa foto: Freepik