Cum sa cresti un om: Ce au cele mai bune carti de parenting in comun

Detalii

CategoriiSocial
Taguricopii, parinte
Ultima actualizareMiercuri 20 ianuarie 2021
Vizualizari565

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii nu vin cu manuale de instructiuni, insa parintii secolului 21 pot accesa o gama larga de carti utile de parenting. Indiferent ca esti in cautare de informatii despre cum sa ingrijesti si sa hranesti un nou-nascut, idei pentru jocuri pe care sa le joci cu un copil mic sau un prescolar, trucuri care sa te ajute sa-ti convingi copilul elev sa-si faca temele sau sfaturi despre cum sa-ti ajuti adolescentul sa treaca mai usor peste aceasta perioada, vei afla ca exista numeroase carti pentru parinti care trateaza fix subiectul ce te intereseaza.

Cu atatea optiuni la dispozitie, alegerea celor mai bune carti de parenting poate deveni o adevarata provocare. Desigur, vei cauta materialele cu informatii de incredere, bazate pe experienta sau calificarile profesionale ale autorului. Insa tine minte ca nu toti cei care scriu carti de parenting sunt experimentati sau calificati in acest domeniu. Asadar, cum poti sa decizi daca o carte contine informatii de incredere si sa-ti dai seama daca autorul are calificari relevante pentru subiectul tratat? Ce alte aspecte trebuie sa iei in considerare atunci cand faci lista de carti de parenting pe care doresti sa le achizitionezi? Iti raspundem la aceste intrebari in paragrafele ce urmeaza.

Autori calificati

Atunci cand esti in cautarea unor titluri bune de parenting, analizeaza cu atentie calificarile autorilor. Care este specialitatea lor? Sunt autorii respectivi parinti, psihologi, consilieri de familie sau experti in problemele sociale? Care a fost parcursul lor educational si ce cursuri au urmat pentru a se califica in lucrul cu parintii si copiii?

Nu judeca o carte dupa coperta

Un titlu atractiv si un testimonial de la o persoana faimoasa pe coperta cartii nu iti garanteaza ca materialul respectiv este unul care te va ajuta cu adevarat. Cartile utile vor avea recenzii bune de la utilizatorii simpli de pe internet, asa ca nu scapa din vedere acest aspect.

Abordare pozitiva

Cartile bune de parenting promoveaza abordari pozitive, fara pedepse inutile. Metodele de educare a copilului prezentate de cartile de parenting sunt realiste si usor de pus in aplicare. De asemenea, in materialele serioase este recomandat consultul unui terapeut sau consilier de familie in cazul in care metodele prezentate nu functioneaza.

Nu exista solutii rapide

Evita cartile care promit solutii rapide. Comportamentul uman este complet, iar motivele care stau la baza anumitor manifestari vin din diverse surse. Cartile de parenting care promoveaza rezolvari rapide nu sunt realiste, iar tot ce vei castiga din lecturarea si aplicarea metodelor respective va fi un sentiment de frustrare.

Sursa foto: pixabay.com/photos/affection-beach-parents-child-1866868/