Cum să alegi covorul potrivit pentru casa ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCovoare
Ultima actualizareVineri 20 mai 2022
Vizualizari382

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu toții putem fi de acord asupra unui fapt: interiorul casei este incomplet fără covoare. Putem spune clar că rolul covoarelor la decorarea casei este unul important. Covoarele, care oferă suport pentru izolarea termică, te ajută și în definitivarea stilului decorului. Desigur, atunci când alegem un covor, luăm în considerare mai multe aspecte. Pe lângă textura covorului, sunt importante stilul și dimensiunea. Să le luăm pe rând!

Cum să alegi uncovor potrivit decorului casei tale?


Armonia fiecărui detaliu din casa ta te ajută să creezi acel spațiu de locuit elegant la care visezi. Pentru a obține această armonie, ar trebui să acorzi atenție alegerii culorii și modelului. Cu alte cuvinte, poți include modelele pe care le folosești în casă pentru covoarele tale și poți rămâne fidel paletei de culori pe care o preferi. De exemplu, poți asorta covorul cu culoarea canapelei.

De asemenea, poți face contrast între cele două prin culori opuse. Ferește-te de nuanțele diferite ale aceleiași culori pentru că este greu să nimerești ceva ce se asortează. Podelele au și ele un cuvânt de spus. De exemplu, dacă ai în încăpere parchet maro închis, poți alege culori deschise pentru a aduce prospețime spațiului. Un alt punct de luat în considerare pentru utilizarea covoarelor compatibile cu decorarea este dacă tipurile de covoare pe care le dorești sunt compatibile cu stilul de decor al încăperii sau al casei.

Decor modern

Mobilierul și produsele decorative preferate în stil modern au de obicei un design simplu. În acest stil, în care culori precum negru, alb, gri și crem sunt folosite frecvent, covoarele moderne uni sau în degrade, cu tonuri folosite în decor, pot fi alegerea potrivită. Modelele geometrice au un loc aparte în stilul modern! Covoarele cu modele geometrice precum triunghiuri, pătrate și cercuri se pot armoniza cu casa ta. În plus, pot fi alese și covoare scandinave simple și stilate, în care se folosesc frecvent forme geometrice.

Decorul modern este caracterizat prin simplitate și, uneori, prin utilizarea elementelor naturale. Covoarele din bambus și răchită pot fi alegerea potrivită pentru cei care folosesc materiale naturale în casa lor. Deși au fost identificate cu stilul clasic în trecut, covoarele din blană artificială pot fi destul de compatibile cu decorațiunile moderne de astăzi.

Decor rustic

Natura este primul lucru care îți vine în minte când vine vorba de decorul rustic! Covoarele cu model floral, care nu-și pierd niciodată din popularitate, pot fi alegerea ideală pentru casele în care se aplică stilul rustic. Covoarele shaggy sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru casele proiectate în conformitate cu stilul rustic.

Decor clasic

Desigur, covoarele cu o singură culoare sau tonuri apropiate pot fi alese în casele în care este implementat stilul clasic. De asemenea, covoarele vintage se potrivesc foarte bine casei tale! Alternativele de covoare în care sunt folosite fire strălucitoare în modelele lor pot fi, de asemenea, potrivite pentru decorarea clasică. De exemplu, dacă ai detalii aurii în casa ta, poți alege covoare culoare aurie în model.

Ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi dimensiunea covorului?

Adu-ți aminte de casele copilăriei tale. Mama acoperea fiecare parte a podelei cu covor, fără a lăsa spațiu deschis. În ultimii ani însă, covoarele sunt mult mai mici. Lățimea camerei, camera pentru care îl vei alege și modul în care poziționezi mobilierul te vor ajuta să decizi.

Indiferent dacă camera ta este mică sau mare, covorul pe care îl alegi nu trebuie să atingă peretele. Pentru a alege covorul de dimensiune ideală, trebuie să ai grijă să lași o distanță de minim 35-45 cm între covor și perete. Dacă camera este mare, dimensiunea covorului ar trebui să fie de așa natură încât canapelele să fie așezate pe covor. Covoarele mici care nu vor sta sub mobilier, adică vor fi plasate în mijlocul încăperii independent de mobilier, sunt în general o alegere potrivită pentru încăperile mici.

Forma covorului este dictată de piesele de mobilier. Piesele cu colțuri drepte vor fi secondate de covoare pătrate sau dreptunghiulare. Pentru piesele de mobilier cu forme rotunjite, covoarele rotunde sau ovale sunt perfecte.