5 accesorii care fac diferența într-o cameră frumos amenajată

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCovoare, draperii, perdele
Ultima actualizareMarti 25 mai 2021
Vizualizari415

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un spațiu frumos amenajat surprinde în mod plăcut încă de la prima privire. Deși arta de a aranja un spațiu este în general apanajul designerilor de interior, poți obține armonie în amenajare dacă echilibrezi în mod corect volumele, proporțiile, culorile, lumina și structura spațiului respectiv. În plus, cu ajutorul câtorva accesorii atent alese, amplasate în mod creativ, poți obține cu ușurință un spațiu estetic și frumos amenajat.

Iată care sunt acele accesorii care pot să facă diferența într-un spațiu interior frumos amenajat.
1. Un obiect vintage, ca accesoriu sau piesă de mobilier
Pentru a adăuga acele detalii sau piese care să facă diferența într-o cameră frumos amenajată, chiar dacă e vorba de un decor mai modern, nu ezita să aduci aici un obiect vechi, vintage. Fie că este vorba de o mică piesă de mobilier tradițional sau de o mică raritate antică, un obiect de acest fel va atrage imediat privirile și va fi un punct de interes important în amenajare.

Dacă ai păstrat de la bunica ta o tavă de argint ori un set de cești de ceai din ceramică fină, sau ai adus din călătoriile tale din țară sau de peste hotare un obiect tradițional cu rol decorativ, fiecare dintre acestea poate reprezenta o piesă de design semnificativă, care merită pusă în valoare. La ora actuală, interesul pentru astfel de piese tradiționale dar cu valoare estetică ridicată este tot mai crescut, în special în rândul designerilor de interior.
2. Țesăturile mixte
Orice tip de materiale textile amplasate pe canapeaua, fotoliile sau tabureții dintr-o încăpere, fie living fie dormitor, vor incalzi instantaneu atmosfera, și sunt detaliile și petele de culoare de care ai nevoie. În funcție de camera în care le amplasezi, alege modele jucause pentru camera celor mici sau tonuri clasice pentru living sau dormitor.

Pentru a obține însă un aspect interesant din punct de vedere estetic nu este obligatoriu să alegi aceleași culori, sau chiar materiale, pentru aceste texturi. Din contră, poți obține o amenajare de efect dacă combini țesături și culori diferite, în funcție de tonalitățile în care acestea se încadrează. De exemplu, dacă îndrăgești tonurile de pământ, combină nuanțe de verde, portocaliu, maro. Dacă iubești culorile vii, vesele și strălucitoarei îmbină armonios, echilibrat, nuanțe de roz vibrant cu alb, turqoise, eventual cu un strop de galben.
3. Covorul poate reprezenta o schimbare semnificativă
Una dintre cele mai la îndemână strategii pentru a schimba instant aspectul unei camere este să înlocuiești covorul cu unul nou, modern. Acest lucru va face imediat diferența în cameră, prin aspect și dimensiunile sale. Pentru o schimbare de efect alege un model geometric, un desen abstract sau chiar cu un covor cu motive etnice. Cele țesute, de tip kilim, au revenit în trend și sunt ușor de integrat într-un decor modern, deoarece îi conferă acestuia o notă prețioasă.
4. Perdelele noi se remarcă imediat
Ca să amenajezi cu bun gust și rafinament un interior, ține cont de faptul că materialele și cromatica fiecărui tip de țesătură influențează stilul de amenajare. Pentru o notă de efect alege perdelele si draperii noi, în functie de criteriile estetice și practice potrivite gusturilor tale. Tot ceea ce trebuie să obții este un decor nu doar funcțional, ci și armonios și echilibrat din punct de vedere vizual. Alege însă draperii și perdele de calitate, ca să te bucuri de atmosfera pe care o creează și de felul în care filtrează lumina de afară. În plus, culorile lor atent alese te vor ajuta să pui mai bine în evidență mobilierul și stilul de amenajare din fiecare încăpere.
5. Un lampadar sau o plafonieră inedită sunt un update rapid
O alegere oricând la îndemână pentru un update simplu al unei încăperi este un lampadar sau o plafonieră cu design inedit. Datorită aspectului său, un accesoriu de acest fel este nu doar un obiect funcțional, ci o piesă cu valoare estetică ridicată. Dacă optezi pentru un lampadar înalt, de inspirație industrială și cu aspect modern, îl vei pune cel mai bine în evidență lângă două fotolii mari din piele sau material textil. Dacă însă ai ales un obiect vintage, de inspirație retro, de la un târg de antichități, îl poți pune în valoare pe o măsuță de cafea sau chiar așezat în bibliotecă. Deasemenea, o plafonieră modernă, dar cu aspect retro, poate scoate din anonimat chiar și cel mai banal decor.

Ai grijă doar ca întregul ansamblu să păstreze o notă echilibrată și un vibe fresh, cu tentă modernă.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zkwjl