Cum pot fi combătuți agenții patogeni din perimetrul unui hotel?

Cum pot fi combătuți agenții patogeni din perimetrul unui hotel?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricuratenie, produse de curatenie
Ultima actualizareLuni 8 februarie 2021
Vizualizari150

Voteaza & Distribuie

Descriere

Agenții patogeni sunt organisme vii, responsabile pentru transmiterea și dezvoltarea anumitor afecțiuni în corpul gazdei. La fel ca în cazul oricărui alt organism viu, agenții patogeni (bacterii, virusuri, fungi etc) au ca scop principal supraviețuirea și reproducerea. Răspândirea agenților patogeni în spațiile intens circulate ale unui hotel, dar și riscurile determinate de posibila expunere a persoanelor în fața prezenței acestora, sunt determinate de modul în care sunt realizate procesele de curățenie și dezinfecție.

Ce avantaje garantează curățenia și dezinfecția în hoteluri?

Imaginea unui hotel curat cântărește foarte mult pentru prima impresie pe care clienții și-o formează despre locația respectivă. În afară de amabilitatea personalului și confortul oferit de spațiile hotelului respectiv, igienizarea conform standardelor reprezintă un instrument prin care clienții pot fi mult mai ușor de convins, în privința profesionalismului echipei care administrează hotelul. Însă chiar dacă este extrem de simplu să vezi cu ochiul liber curățenia din hotel, alegerea și utilizarea corectă a soluțiilor de igienizare profesionale asigură și o victorie importantă în fața unor riscuri nevăzute: agenții patogeni de pe o serie întreagă de suprafețe.

Așadar, produsele corecte pentru curățare și dezinfectare în hoteluri generează:

  • Nivel de încredere ridicat în capacitatea hotelului respectiv de a-și menține angajamentele luate în fața clienților, din punct de vedere al standardelor de cazare;
  • Menținerea numărului de stele și șansa de a promova către un nivel superior, pe baza adaptării serviciilor la normele de igienă impuse de autoritățile acreditate să acorde acest tip de scoring;
  • Număr cât mai redus de posibile îmbolnăviri ale turiștilor și membrilor personalului, determinate de răspândirea principalelor grupe de agenți patogeni, în spațiile rezidențiale și cele de tranzit ale hotelului respectiv.

Ce deosebiri există între Curățenie și Dezinfecție?

Toate cele trei avantaje despre am discutat puțin mai devreme nu pot fi atinse decât printr-un plan de igienizare bine pus la punct, dezvoltat pe doi piloni: Curățenia și Dezinfecția. Poate exista confuzia conform căreia cele două sunt sinonime, însă acestea diferă chiar pe baza rezultatelor obținute, în lupta cu agenții patogeni din perimetrul unei unități hoteliere.

Iată ce rezultate pot genera curățenia și dezinfecția în hotel, pentru a înțelege mult mai bine principalele deosebiri dintre aceste două concepte:

Utilitatea curățeniei pentru combaterea agenților patogeni

Rată a decontaminării: 95-98%

În spațiile hotelurilor, curățenia reprezintă cea mai la îndemână modalitate prin care se pot decontamina spațiile din perimetrul unui hotel. Utilizarea unor produse profesionale de curățenie poate favoriza o acțiune eficientă asupra tuturor claselor de microorganisme existente.

Utilitatea dezinfecției pentru combaterea agenților patogeni

Rată a decontaminării: 99.99%

Spre deosebire de rezultatele oferite de produsele profesionale pentru curățenie, cele dedicate dezinfecției în hoteluri garantează o rată de distrugere a agenților patogeni mult mai mare. Cu toate acestea, sporii bacterieni nu sunt afectați de aceste produse, așa cum se întâmplă în cazul soluțiilor pentru curățenie în hoteluri.

Ce produse asigură o combatere eficientă a agenților patogeni?

Din fericire pentru cei care asigură procesele de curățenie și dezinfecție în spațiile hotelurilor, produsele profesionale la care au acum acces pot simplifica întreaga sumă de sarcini. Iată două exemple în acest sens, pentru cele mai bune rezultate în urma proceselor de curățenie / dezinfecție:

Recomandare de produs: Detergent-Dezinfectant concentrat

Un astfel de produs de tip 2-in-1 curăță și dezinfectează în profunzime suprafețele lavabile pe care este aplicat, fiind deosebit de eficient în fața agenților patogeni precum: virusuri, bacterii, ciuperci etc. O astfel de soluție cu dublu rol contribuie la minimizarea efortului de utilizare, dar și a timpilor necesari pentru finalizarea procesului de igienizare a spațiilor din hotel.

Recomandare de produs: Decapant puternic pentru pardoseli

Utilizarea unui decapant pentru pardoseli Taski Jontec No.1 asigură o îndepărtare rapidă, ușoară și fără clătire a emulsiilor. Este recomandat pentru îndepărtarea filmelor de protecție de pe majoritatea pardoselilor rezistente la alcalii, precum cele din PVC sau piatră. Acțiunea unui decapant pentru pardoseli Taski Jontec No.1 dizolvă chiar și cele mai rezistente filme și straturi de protecție de pe suprafețe, precum și depunerile de murdărie aderentă. Garantează o reducere a perioadei de pregătire a pardoselii cu până la 50%.

Pentru cele mai bune rezultate, privind combaterea agenților patogeni de pe suprafețele lavabile din diferite spații ale hotelului, utilizati doar produse de igienizare profesionale!

Sursa foto: pexels.com/photo/green-and-white-floor-2869215/