Cum îl convingi pe cel mic să petreacă mai mult timp în aer liber?

Cum îl convingi pe cel mic să petreacă mai mult timp în aer liber?

Detalii

CategoriiSocial
Taguricopii
Ultima actualizareMarti 10 august 2021
Vizualizari476

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pericolul utilizării excesive a dispozitivelor mobile în rândul generației tinere a condus către necesitatea de a găsi soluții prin care copiii să fie atrași mai mult spre activități specifice vârstei. Dintre acestea, activitățile în mediul exterior sunt cele mai importante, fiindcă ele au implicații majore asupra dezvoltării armonioase atât la nivel fizic, cât și la nivel motric și cognitiv. Îți prezentăm câteva metode prin care poți atrage copiii spre activități în aer liber, limitând timpul petrecut în fața ecranelor, dar, oferind o distracție pe cinste.

Achiziționează jucării speciale pentru mediul exterior


Dacă vrei ca un copil să petreacă timp în aer liber, ia în calcul plăcerea jocului, combinată cu ideea de a descoperi natura. Există o multitudine de jucarii si jocuri pentru copii care te pot ajuta să le oferi copiilor cadrul perfect de explorare și de distracție, însă, va trebui să ai în vedere aici și preferințele celor mici. Poți încerca să le prezinți un microscop, un telescop sau o lupă sau poți să îi înveți jocuri de echipă, cu mingea. De asemenea, ai putea să folosești kituri de explorare a naturii sau să construiești corturi, să cumperi puzzle-uri de exterior, tobogane sau trambuline. Fiecare dintre aceste jocuri, adaptate vârstei copiilor, va avea proprietatea de a-i atrage pe copii și de a le oferi distracție nelimitată.

Piscina este o soluție perfectă pentru timp petrecut în aer liber

Piscinele atrag deopotrivă atât pe cei mari, cât și pe cei mici, așa că poți încerca să oferi un exemplu constructiv copiilor tăi. Amenajează piscina, curăț-o și fă-o cât mai atractivă, pentru că, mai ales, în zilele caniculare de vară, va fi foarte apreciată.

Propune un colț de lectură

Dacă vrei ca micuțul tău să petreacă timp în aer liber, amenajează un colț de lectură chiar în grădina ta. Tot ce va trebui să faci este să instalezi un hamac sau un balansoar, pentru ca, mai apoi, să oferi o priveliște de vis copilului tău. Alege împreună cu el cărțile pe care le va citi, sau citește-i tu, pentru a-l face să iubească și lectura. Acest exercițiu vă va ajuta și să vă conectați mai ușor, așa că poți trăi și tu momentul alături de puiul tău, prin ochi de copil.

Oferă-i opțiuni sănătoase de joacă


În general, copiii fug de aer liber din cauza insectelor și a căldurii, însă, dacă știi cum să te protejezi de acestea, orice activitate devine distractivă. Folosește produse de protecție contra insectelor, atunci când copilul petrece timp în mediul exterior și oferă-i alternative pentru a se proteja de soare. Poți instala un foișor, o pergolă retractabilă sau, pur și simplu, îi poți oferi copilului ochelari și șapcă, pentru ca acesta să nu resimtă provocările ieșirii în aer liber.

Vorbește-i despre importanța activităților outdoor


Ai rămâne surprins cât de mare este capacitatea unui copil de a înțelege lucrurile, chiar dacă informația este mai puțin rafinată. De aceea, explică-i juniorului că are nevoie de activități outdoor, că soarele înseamnă vitamina D3 și că dispozitivele mobile nu sunt deloc cea mai potrivită opțiune. Una dintre principalele cauze pentru apariția obezității în întreaga lumii este relaționată și de timpul petrecut în fața ecranelor. Aceste lucruri trebuie discutate, astfel încât pruncul să înțeleagă cât de nocive pot fi dispozitivele mobile, dacă sunt folosite într-un mod irațional.

Ca părinte poate fi, uneori, dificil să determini copilul să facă anumite acțiuni. Este important să-l atragi, mai înainte de orice, spre conștientizare, pentru că acesta este cel mai simplu drum către obediență și ascultare.

Sursa foto: drive.google.com/drive/u/0/folders/1pHQf_dyAGvwB8y7fjeBNm_wDJxpxDNib