Cum alegi plasa potrivită pentru un teren de sport?

Detalii

CategoriiSport
Tagurisport
Ultima actualizareVineri 2 decembrie 2022
Vizualizari477

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amenajarea unui teren de sport reprezintă un proiect complex, care constă în realizarea unor planuri, identificarea suprafeței potrivite pentru construcție și, nu în ultimul rând, achiziționarea de materiale de calitate. Printre materialele absolut esențiale se numără plasa, care chiar poate face diferența.

De ce sunt necesare plasele pentru terenurile de sport?


În funcție de sportul căruia dorești să îi fie destinat terenul, poți monta diferite plase. Poate fi vorba de plasa pentru poarta de fotbal sau de handbal, de plasa pentru fileul de tenis sau de volei, de plasa montată la coșurile de baschet etc. Însă, acestea nu sunt singurele necesare. Indiferent dacă terenul este în aer liber sau în interiorul unei săli de sport sau clădiri, vor fi necesare și plasele de protecție. Acestea vor asigura condiții optime în care se poate practica orice fel de activitate sportivă, fără accidentări sau incidente. În plus, plasele asigură și siguranța terenului, dar și a sportivilor sau a unor eventuali spectatori.

Alegerea plasei potrivite pentru terenul de sport

Există câteva criterii de care să ții cont astfel încât să faci alegerea cea mai bună în momentul achiziționării plasei de sport. Iată care sunt acestea.

Materialul

Plasele pot fi realizate din diferite materiale, iar acestea ar trebui alese în funcție de amplasamentul terenului. În cazul terenurilor exterioare, este important ca plasele să poată rezista schimbărilor de temperatură, înghețului și contactului cu ploaia, zăpada sau cu alți factori de mediu. De asemenea, el ar trebui să fie rezistente și la soare. În această situație, se recomandă alegerea polietilenei. Acest material este mai rezistent, poate face față contactului cu apa și nu o absoarbe, nu există riscul să se deterioreze sau să se rupă după expunerea la toți acești factori exteriori. În plus, poate avea și o oarecare rezistență la radiațiile UV, în funcție de procesul utilizat în timpul producției. Dacă plasele pe care dorești să le montezi sunt pentru interior, poți opta pentru alte materiale. Cele recomandate în general pentru astfel de utilizări sunt poliamida și polipropilena.

Forma ochiului


Plasele de sport sunt formate din mai multe ochiuri, ce pot avea diverse forme, precum pătrat sau romb. Cea mai bună alegere este cea a plaselor cu ochiuri pătrate, deoarece acestea asigură o mai bună rezistență, deoarece ochiurile sunt fixe. Ele se pot așeza perfect pe orice suprafață (fie că vorbim de o poartă sau de înconjurarea terenului) fără ca ochiurile să fie afectate și să se strângă, astfel afectând performanța materialului.

Dimensiunea ochiului


Nu există o dimensiune standard pentru care să optezi în această situație. În funcție de locul unde vei monta plasa și de scopul său, poți alege diverse dimensiuni. De exemplu, plasele pentru porți sau filee ar trebui să nu permită trecerea mingilor, iar același lucru este valabil și pentru cea care înconjoară terenul. În cazul plasei de protecție la terenurile exterioare, ai grijă totuși ca ochiurile să nu fie prea mici, pentru că altfel riști ca zăpada să se depună pe acestea.

Nodurile

O altă întrebare frecventă când vine vorba de alegerea plaselor este legată de prezența sau absența nodurilor. O plasă cu ochiurile țesute, de unde lipsesc nodurile, nu are aceeași rezistență ca una cu noduri. Așadar, este recomandat să alegi o variantă cu noduri, pentru a beneficia de o bună protecție și rezistență.

După ce ai luat în considerare nevoile tale, dar și fiecare criteriu în parte, poți face alegerea. Pe Romnets.ro găsești diferite plase pentru terenuri de sport, de unde poți achiziționa un produs care să fie perfect potrivit pentru planul tău de amenajare.

Sursa foto: shutterstock_1667502967.jpg