Cu ce trebuie să fii la curent dacă vrei să deschizi o afacere?

Cu ce trebuie să fii la curent dacă vrei să deschizi o afacere?

Detalii

CategoriiEconomie
Taguriplanuri de afaceri
Ultima actualizareMiercuri 22 ianuarie 2020
Vizualizari469

Voteaza & Distribuie

Descriere

Deși nimeni nu poate prezice dacă o afacere va avea succes sau nu, există factori care vor influența rezultatele finale. Să ai o idee bună și să muncești din greu nu este suficient. Pentru a-ți mări șansele de reușită, trebuie să fii la curent și cu următoarele aspecte!

Nișa în care activezi

O afacere necesită timp până când devine profitabilă! Prin urmare, nu începe una într-un domeniu în care n-ai niciun interes. Fiind pasionat de ceea ce faci, îți va fi mai ușor să acționezi. Cel mai bine ar fi să pornești un business care să fie legat de unul dintre joburile tale anterioare. În felul acesta, vei înțelege mai clar cum funcționează lucrurile. Eforturile tale însă nu se vor rezuma doar la atât. Este necesar să alegi și un segment de piață bine definit, pe care să te focusezi. De exemplu, o afacere în domeniul vestimentar ar putea fi greu de scalat. Totuși, poți alege o nișă adiacentă, cum ar fi pantofii pentru bărbați. Așa vei putea ajunge mai repede la clienții interesați cu adevărat de o asemenea ofertă.

Competiția

Deși printr-o nișă specifică nu vei concura direct cu brandurile de top, este necesar să ai informații și despre acestea. Studiază-le produsele sau serviciile și gândește-te la o metodă prin care să te diferențiezi. Un avantaj competitiv îți va permite să ceri mai mulți bani decât restul și va atrage atenția potențialilor cumpărători.
Sistemele de gestiune Vrei o afacere în mediul real? De multe ori, pentru aceasta nu va fi suficientă casa de marcat clasică. Vânzările, fluxul de numerar și celelalte aspecte ce țin de contabilitate se pot transforma într-o adevărată provocare. Din fericite, aparatele pos te vor ajuta să-ți gestionezi toate datele într-un mod mai simplu. Un asemenea sistem va permite efectuarea mai rapidă a tranzacțiilor și va scurta timpul de așteptare al clienților. Se poate folosi și pe post de procesor de card. Plățile vor fi securizate și poți limita accesul angajaților cu o parolă. Deși investiția inițială ar putea fi mare, pe termen lung va merita.

Aspectele legale și fiscale

Cele mai multe firme se deschid sub formă de SRL. Este o entitate juridică care are costurile inițiale mici. O companie de tipul SA este mai greu de înființat, deoarece are un preț de pornire mare și cei care o creează se numesc acționari, nu asociați. Astfel, există câteva diferențe între cele două. Apelează la un avocat sau la un consultant pentru a lua decizia potrivită!

În funcție de răspuns, vezi ce avize sunt necesare, care este regimul de impozitare și ce probleme ar putea apărea. Amintește-ți însă faptul că se pot produce și modificări legislative, la care va fi nevoie să te adaptezi. Este necesar un contabil, deoarece el va fi la curent cu acestea și va putea să-ți economisească bani.

Metodele de promovare utilizate


Există numeroase strategii de promovare pentru afaceri! Însă, nu ți se vor potrivi toate. Iar ca să afli ce funcționează și ce nu, este nevoie să testezi cât mai multe idei. Pentru a crea un buget de marketing, fă niște economii și împrumută bani de la prieteni sau abordează potențiali investitori. Ia în calcul ajutorul unui program de finanțare pentru start-up-uri. Băncile au reticențe în finanțarea antreprenorilor aflați la început de drum.

Pliantele și broșurile sunt potrivite pentru afacerile locale, deoarece oferă deseori o adresă și un număr de telefon. Radioul și reclamele la televizor te pot ajuta mai mult, însă vor fi deseori prea scumpe pentru a începe cu ele. Din fericire, mediul online îți va permite să te promovezi la un preț decent. Ca opțiuni, ai Facebook Ads și Google Adwords sau reclamele pe Instagram. Cele mai eficiente sunt de obicei campaniile de conversie! Pentru promovare gratuită, îți poți crea și un blog sau un canal de videoclipuri, unde să postezi diverse materiale.

Cum poți deschide o afacere mai ușor?

Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să scrii un plan de afaceri! Acesta te va ajuta să economisești timp și bani, deoarece vei ști mai ușor la ce să te aștepți. Ține cont și de aspectele de mai sus și îți vei mări șansele de reușită.

Sursa foto: pixabay.com/photos/digital-marketing-seo-google-1725340/