Constipatia si efectele benefice ale masajului abdominal

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriconstipatie, masaj
Ultima actualizareMarti 17 iulie 2018
Vizualizari1349

Voteaza & Distribuie

Descriere

Constipatia o problema neluata in seama in zilele noastre. Multi oameni sufera de constipatie la un moment dat al vietii lor. Acest simptom afecteaza atat barbatii cat si femeile, la fel si copii si chiar bebelusii. Un studiu facut in 2006 arata ca 12% din populatia globului sufera de constipatie. In general persoanele mai in varsta au tendinta sa treaca prin perioade de constipatie. Femeile sunt mai predispuse sa fac constipatie mai des ca barbatii cam dublu ca procent. Interesant aproape jumatate dintre femeile gravide vor suferi de constipatie in timpul sarcinii.

Constipatia poate lua forme variate. Fie scaunele sunt mici ca si cantitate, tari si greu de eliminat sau miscarile bolului fecal pot deveni neregulate si cu frecventa modificata. Constipatia este adeseori usoara si temporara fara impact asupra sanatatii noastre. Totusi uneori constipatia se poate manifesta pe o lunga durata de timp sau cronica. Acesta poate conduce spre alte probleme ca de pilda incontinenta fecala, cand scaunele se colecteaza si se tot colecteaza in rectum si se solidifica.

Se considera constipatie atunci cand lipseste scaunul pe durata unei zile. Este normal sa avem scaun dupa fiecare masa a zilei. Daca avem trei mese pe zi atunci ar fi normal sa avem trei scaune pe zi. Cum fiecare din noi suntem unici exista si exceptii de la regula. Astfel unii specialisti enterologi considera prezenta unui singur scaun matinal pe zi ca fiind benefica.

Cauzele constipatiei. Pot fi emotionale si fizice.Ca si cauze emotionale pot fi enumerate: fricile, emotiile puternice, socurile emotionale, stresul, nervozitatea, furia.

Cauze fizice ale constipatiei:-consumul nemoderat de carne, dulciuri rafinate si sucuri acidulate,
- consum scazut de apa, ceai, supe,
- lispa miscarii,
- unele medicamente: antibioticele, diureticele, antidepresivele, steroizii,antiacizii dar si laxativele si clisma in exces.

Ca si remedii se consuma ceea ce organismal are nevoie:
- se urmeaza o dieta bogata in lichide si fibre. Carne foarte putina, multe fructe, sucuri, uleiuri, nuci si legume,
- consum crescut de probiotice si de magneziu din sarea amara sau sare Epsom.

Masajul abdominal este un remediu eficient si cu rezultate vizibile in tratarea constipatiei. Acesta se realizeaza pe stomacul gol sau dimineata inainte de micul dejun. Miscarile se fac intotdeauna in sensul acelor de ceasornic sau mai exact in sensul evacuarii intestinale.

Pentru mai multe detalii sunati cu incredere pentru o sedinta de masaj abdominal la numarul de telofon: 0724474501.