Unelte și accesorii care nu trebuie să lipsească din magazia ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriunelte
Ultima actualizareJoi 23 ianuarie 2020
Vizualizari593

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sezonul rece este momentul perfect să faci un inventar al magaziei tale. Prețurile celor mai multe unelte și accesorii sunt acum destul de mici și poți face chiar niște investiții, suficient cât primăvara să te găsească pregătit. Iată care sunt uneltele și accesoriile care nu trebuie să lipsească din magazia ta. Dacă unele dintre acestea îți lipsesc, ar fi bine să le treci pe listă și să le cumperi cu prima ocazie.

Unelte și accesorii pentru grădină


Orice petic de pământ va trebui să fie săpat, deci ai nevoie de o cazma, o lopată, o greblă și eventual o sapă. Probabil folosești o motocoasă pentru a îndepărta buruienile nedorite, dar poți avea nevoie și de o coasă, cu care să tai iarba prea înaltă, dacă este cazul. Tot în categoria aceasta intră și accesoriile de întreținere a piscinei, cum sunt spărgătorul de gheață cu nisip, plasele de curățare, robotul de curățare, ori furtunurile de aspirare, care se uzează frecvent.

Uneltele mici, de mână, ar trebui de asemenea verificate și, după caz, înlocuite. Grebla, unealta de smuls rădăcini și lopățica vor fi indispensabile pentru amenajarea răsadurilor de flori. În ciuda unor sisteme inteligente de irigație disponibile la un preț tot mai bun, probabil va fi nevoie și de o udare manuală, motiv pentru care ar fi bine să te asiguri că ai măcar o stropitoare în magazie. Pentru transportarea materialelor grele, a uneltelor și a altor produse de grădinărit, ar trebui să te asiguri că ai și o roabă bine pusă la punct și gata de treabă.

Uneltele meșterului iscusit

Odată ce te-ai asigurat că tot ce înseamnă grădină a fost acoperit, este timpul să verifici dacă ai și scule necesare pentru diferite reparații. Ciocanul, patentul, setul de chei, șurubelnițele, cheia franceză, ruleta, nivela sau bolobocul, fierăstrăul - toate intră toate în această categorie. Dacă nu ai deja o bormașină, ar fi bine să cumperi una, alături de câteva burghie, care să fie diferite atât în funcție de mărime, cât și de tipul de aplicare – pentru cărămidă, beton, lemn.

Accesoriile

Următoarea categorie pe care este bine să o pui la punct este cea a consumabilelor și accesoriilor. Orice gospodărie are utilități care trebuie alimentate periodic. De exemplu, vei avea cu siguranță nevoie de becuri funcționale. Siguranțele se mai ard și trebuie schimbate, iar prizele trebuie și ele să fie înlocuite atunci când uzura își spune cuvântul. Apoi sunt piesele de schimb pe care ar trebui să le iei de asemenea în considerare. Dacă ai un boiler, asigură-te că presiunea și termostatul funcționează așa cum trebuie, fiindcă ar putea să fie nevoie de o revizie a pieselor.

Sigur că nu poți încheia lista uneltelor și accesoriilor de care ai nevoie fără să fi trecut și o scară multifuncțională. Poate părea un element banal, dar imaginează-ți că fără ea nu vei putea ajunge în multe locuri din casă.

Sursă foto: pixabay.com/photos/tools-knifes-black-and-white-1845426/