Colosul din Rhodos

Colosul din Rhodos

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6519

Voteaza & Distribuie

Descriere

De la constructia pana la disparitia sa nu au trecut decat 56 de ani, insa Colosul din Rhodos si-a castigat un binemeritat loc in faimoasa lista a celor 7 minuni ale lumii. Colosul din Rhodos nu a fost numai o statuie gigantica, ci si un simbol al unitatii locuitorilor insulei Rhodos.

Constructia Colosului a durat 12 ani si a fost terminat in anul 282 I.Hr. Ani de zile, statuia a stat la intrarea in port, pana ce in 226 I.Hr. un puternic cutremur a lovit insula Rhodos. Orasul a fost foarte avariat, iar Colosul s-a rupt de la punctul cel mai slab: genunchiul. Locuitorii au primit imediat o oferta de la regele Ptolomeu II al Egiptului de a ajuta la restaurarea statuii. Oracolul consultat care a interzis reconstructia, iar ofertaregelui a fost respinsa.

Timp de un mileniu statuia a stat in ruini, pana ce in anul 654, arabii au invadat insula Rhodos. Ei au dezmembrat Colosul din Rhodos si au vandut fragmentele unui evreu din Siria. Fragmentele au fost transportate cu ajutorul a 900 de camile. Cu toate ca nu mai exista in ziua de azi, vechea minune a lumii a inspirat multi artisti moderni, precum sculptorul frances Auguste Bartholdi, care este cunoscut azi pentru celebra sa lucrare: Statuia Libertatii.