Aromaterapia si masajul

Aromaterapia si masajul

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, masaj de relaxare
Ultima actualizareSambata 15 aprilie 2017
Vizualizari745

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista o legatura stransa intre aromaterpie si masaj. Cele doua terapii merg mana in mana. Uleiurile esentiale, maresc efectele terapeutice ale masajului, oricare ar fi el, de relaxare, terapeutic sau tantric. De asemenea pot spune ca masajul potentiaza efectele directe si indirecte are uleiurile esentiale folosite in aromaterapie.

In acest sens in cele ce urmeaza am sa dau cateva exemple de uleiuri esentiale si efectele lor:
- Uleiul de musetel este relaxant si antiinflamator
- Uleiul de levantica este de asemenea relaxant mai ales dupa o zi lunga de activitati profesionale. Uleiul de levantica mai este antiseptic, sedativ, hipotensor, diuretic; in timpuri apuse era utilizata alaturi de la imbalsamarea mumiilor. In Egiptul antic, uleiul de lavanda era folosit frecvent de regina Cleopatra. Grecii si romanii faceau balneatie in apa de levantica, pentru ca era o planta sacra cu multe valente terapeutice.
- Uleiul de tamaie este incalzitor, relaxant si te poarta in alta stare de bine.
- Uleiul de lamaie este revigorant, stimulator si antiseptic. Atentie sporita uleiul de lamaie este foto toxic. Aceasta inseamna ca se evita expunerea la soare dupa utiizare.

Daca iti doresti o experienta unica cu uleiuri esentiale te invit sa savurezi olfactiv uleiurile esentiale. Apoi sa simti efectele masajului imbogatite de prezenta uleiurilor esentiale.