Ciobanescul german

Ciobanescul german

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5364

Voteaza & Distribuie

Descriere

ciobanesc germanCiobanescul german
  • Grupa de rasa: Ciobanesc
  • Greutate: mascul: 75-95 lbs (34-43 kg); femela: 75-95 lbs (34-43 kg)
  • Inaltime: mascul: 24-26 inci (61-66 cm); femela: 22-24 inci (55-61 cm)
Informatii generale privind rasa: Ciobanescul german, dupa cum ii spune si numele, este una dintre rasele originare din Germania. Aceasta rasa musculara este cunoscuta pentru abilitatile sale de conducere in armata, politie si paza. In afara de faptul ca este de incredere, Ciobanescul german este iubitor, un bun companion si un competitor, toate intr-unul. Cine spune ca numai cainii mici au aceste caracterstici?


Informatii privind caracterul rasei: Cainele Ciobanesc German este o rasa de caine care poseda frumusete in ciuda faptului ca oamenii cred ca numai cainii de talie mica sunt frumosi. Ciobanescul German este de asemenea binecuvantat cu o inteligenta superioara alaturata curiozitatii sale puternice. Aceasta rasa apartine acelei categorii care expune energie, putere si bineinteles incredere. Este plin de agilitate si are o stamina extraordinara, caracterisitici ce il fac unul dintre cei mai buni caini din lume.


Informatii privind blana: Aceasta rasa are blana dubla, stratul exterior fiind gros si drept, iar stratul secundar fiind dens si moale. Exista numeroase varietati de culoare a blanii precum negru, negru si crem, negru si argintiu, si negru si bronz. Aceasta rasa naparleste mult si este caracterizata de naparlire puternica in functie de sezon.


Informatii privind temperamentul rasei: Puiul de Ciobanesc German, desi este cunoscut pentru devotamentul profund fata de stapan si pentru curaj, nu este chiar atat de prietenos. De fapt, se fereste de persoanele necunoscute sau nefamiliare. Dar se poate intelege bine cu alte animale daca creste impreuna cu ele.


Informatii pentru proprietarii rasei: Ciobanescul german ofera o siguranta suplimentara casei pentru ca este o rasa de talie mare. Stapanul nu numai ca se bucura de compania sa, dar se si simte in siguranta cu acesta in preajma. Cu toate acestea, nu trebuie sa uiti cat de puternic este acest catel, iar sa fii rasturnat de un Ciobanesc German este un lucru normal, dar dureros. Aceasta rasa este de asemenea foarte hotarata, stapanul trebuie sa aiba controlul total si ar trebui sa fie capabil de dresaj. Ciobanescul German nu este recomandat pentru un incepator sau pentru o persoana sedentara.


Informatii privind activitatea rasei: Ciobanescul German are nevoie de multa activitate pentru a nu se plictisi. Acesta isi gaseste fericirea daca este angajat in jocuri de agilitate si de executare si de asemenea in cele de urmarire. Daca cainele se plictiseste va roade mobila, va sapa in gradina, etc.


Informatii privind ingrijirea: Ciobanescul German prefera sa stea afara la aer liber, dar se va comporta bine si in interior, atata timp cat primeste suficient exercitiu. In apartament sau in casa nu va fi la fel de activ precum intr-o curte. In ceea ce priveste ingrijirea, cainele naparleste constant asa ca un periaj rapid trebuie realizat zilnic, in mod obligatoriu. Nu are nevoie de bai frecvente, de fapt, baia de cateva ori pe an este suficienta.


Informatii privind dresajul rasei: Ciobanescul German are nevoie de dresaj, precum si de socializare din timp. Nu raspunde la metode agresive de educare. Dresajul, cu toate acestea, trebuie sa fie ferm si consistent, iar cainele trebuie recompensat pentru orice comportament corespunzator. Invata repede si este foarte bun la agilitate, urmarie, executare, sporturi etc.


sursa: Animalutul.ro