Cine spune că femeile nu pot fi bune şoferiţe? Top sfaturi pentru misiunea întreţinerii maşinii

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguripiese auto, piese auto online
Ultima actualizareLuni 14 septembrie 2015
Vizualizari1072

Voteaza & Distribuie

Descriere

Există un stereotip cu privire la femei şi cât de bine se pricep acestea să conducă. Unii ar spune chiar că sunt dezastru, în timp ce alţii le dau şanse, însă pe departe să egaleze modul în care un bărbat ar face această misiune. În orice caz, de voie sau de nevoie, femeile încă se chinuie să demonstreze că pot şi ele şi încă cum.
Din firea lor cu simț practic şi pentru că poate nu sunt atât de interesate mai ales de partea tehnică, femeile îşi caută cel mai adesea o formă simplificată a ceea ce au de făcut. Întreţinerea maşinii înseamnă în acest sens o altfel de rutină decât cea a unui bărbat. Iată şi cum îşi schimbă acestea planul:

1.Piese auto originale online
Astfel de piese sunt uşor de achiziționat, ceea ce face ca femeile să considere acest prag unul cu mult mai util decât alte metode. Chiar dacă ce ţine de bujii, plăcuțe de frână şi aşa mai departe sună ciudat pentru unele dintre ele, atât timp cât au detalii de la service vor prefera să comande online, simplu şi rapid, ceea ce maşina are nevoie pentru a rula mai bine.

2.Merg foarte des la revizii
Se spune că cea mai bună metodă pentru a evita situaţii neplăcute este tocmai prevenirea. Aşadar, responsabile din fire, femeile preferă să aibă grijă de reviziile necesare pentru a evita să rămână cu maşina în mijlocul drumului, la propriu. Se pare că în 79% dintre cazuri femeile merg la service pentru revizii şi nu pentru altceva.

3.Sunt fidele unui service
Dacă realizează că acolo unde au mai fost şi data trecută este locul de unde au plecat cu maşina mergând „ca ceasul”, atunci devin fidele. Femeile nu se încurcă cu prea multe detalii şi aspecte menite să le îngreuneze situaţia. De regulă, preferă acele service-uri unde există servicii complexe, de la reparaţii tehnice la cele ce ţin de tinichigerie şi aşa mai departe. În orice caz, preferă să lase maşina într-un loc de unde ştiu că o vor lua reparată de la cap la coadă.
Cu toate acestea, sunt pure coincidenţe de multe ori să spunem că femeile sunt mai mult sau mai puţin slab pregătite să aibă grijă de maşina lor. Asta pentru că depinde foarte mult de importanța ce se oferă unei maşini. De cele mai multe ori este vorba de utilitatea acesteia, de a scurta timpii de deplasare; deci funcţionalitatea este pe primul loc, ceea ce face ca indiferent dacă şoferul este un el sau o ea să se ţină cont de revizii şi reparaţii la timp. Nevoia te învaţă, spune o vorbă.
De altfel, femeile sunt mereu atente şi deloc neglijente chiar şi cu reparaţiile minore. Studiile o confirmă şi ele, aşa că dincolo de orgoliul rănit al bărbaţilor, femeile pot foarte bine să egaleze competenţele de întreţinere ale unei maşini.